CRISI AL PSC
Política 20/01/2014

Simó diu que seran "benvinguts" a ERC els crítics del PSC que defensin la consulta i la independència

La dirigent republicana no entendria que Elena, Geli i Ventura fossin expulsats del seu partit "per voler complir amb el programa electoral"

Roger Tugas
1 min

BarcelonaLa portaveu d'ERC, Anna Simó, ha assegurat aquest dilluns que "un partit com el PSC hauria de ser inclusiu i sumar més que restar o dividir". "Un partit ha de ser fidel al seu compromís amb els votants", ha defensat la dirigent republicana, que ha avisat que si els socialistes expulsessin els tres diputats díscols, aquests no es podrien integrar a cap altre grup parlamentari, ja que el reglament no ho permet, i quedarien com a diputats no adscrits. Tot i això, preguntada pels periodistes, Simó ha afirmat que tindrien les portes obertes a ERC. "Estem abocats en el debat sobre el fet que votar és democràcia i a ampliar la base social per la consulta i a favor de la independència", ha explicat, i ha concretat que aquells que ho vulguin i comparteixin els objectius, "seran benvinguts al si i al projecte d'ERC".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Malgrat tot, la portaveu republicana afirma que no entendria que els tres diputats díscols "fossin expulsats per voler complir amb el programa electoral". "ERC fa una nova crida al PSC perquè recuperi la centralitat, que és defensar el dret a vot", ha insistit.

stats