NOU FULL DE RUTA
Política 24/11/2014

Simó (ERC): "Si una llista bipartidista pot reduir l'espai, faríem un flac favor a l'independentisme"

La portaveu republicana veu com una bona notícia que Mas exposi el seu full de ruta però es marca com a objectiu "eixamplar l'espai de l'independentisme d'esquerres" sobretot a l'àrea metropolitana

Roger Tugas
2 min
Anna Simó, en roda de premsa a la seu d'ERC / ACN

BarcelonaLa portaveu d'ERC, Anna Simó, ha valorat l'enquesta d''El Periódico' d'aquest dilluns en què s'apunta que una coalició entre CDC i els republicans sumaria menys escons que les dues llistes per separat. "Les enquestes poden marcar tendències però no les podem agafar al peu de la lletra", ha afirmat, tot i que també ha opinat: "Si resulta que una llista bipartidista pot reduir l'espai, estaríem fent un flac favor a l'independentisme". Per això, Simó ha defensat que ERC ha de fer "tot allò que contribueixi a eixamplar l'espai independentista", i ha afegit: "Si el nostre objectiu és treballar per la independència hem de ser un màxim de diputats independentistes; per tant, hem de sumar, no restar". Malgrat tot, ha matisat que "les enquestes són enquestes" i ha recordat que aquest sondeig es va fer quan "només hi havia un full de ruta marcat, el d'ERC".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, la dirigent republicana ha apuntat que "és bo que Artur Mas presenti el full de ruta de CiU", així com que "els diversos actors polítics diguin quins són els seus". Simó ha evitat especular sobre què podria dir el president català i ha deixat les valoracions per a més endavant. Sí que ha confirmat que "hi haurà una delegació d'ERC" a la conferència, però no ha concretat qui la conformarà. "La ciutadania demana un full de ruta clar, precís i amb terminis", ha insistit, així com "que la legislatura vinent sigui la de la independència, en funció del sufragi de la ciutadania". "Cal un mandat democràtic com més aviat millor per deixar clar que la independència no és una dèria de quatre elits, sinó que és una eina imprescindible", ha defensat la portaveu d'ERC, partit que reclama fer eleccions constituents aviat.

Sigui com sigui, els republicans tenen com a principal objectiu "eixamplar l'espai i sumar persones a la causa de l'independentisme d'esquerres", i ha apuntat que "especialment a l'àrea metropolitana és on cal agafar més múscul per a la proposta de l'independentisme socialdemòcrata d'ERC". "Les agrupacions locals portem temps fent una feina sorda i constant per eixamplar aquest espectre", ha explicat, sobretot per sumar persones provinents de l'espai socialista que han abandonat el PSC.

stats