ACTUALITAT POLÍTICA
Política 01/02/2011

Esquerra critica que CiU fa un "alarmisme excessiu" en relació a l'estat de les finances de la Generalitat

Anna Simó ha anunciat que demà el seu partit demanarà que el Parlament insti l'Estat a incloure el Delta de Llobregat dins el pla de protecció de les zones humides

Roger Tugas
1 min

BarcelonaLa portaveu del grup parlamentari d'Esquerra, Anna Simó, ha criticat les declaracions que aquest matí ha realitzat el president del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol, assegurant que perillaven les nòmines que ha de pagar la Generalitat i que posteriorment han estat matisades pel portaveu del Govern, Francesc Homs. Segons la diputada republicana, a Pujol "se li ha anat la mà" a l'hora de valorar les finances públiques per poder criticar la gestió de l'anterior govern d'esquerres i ha recordat que el mateix Homs també va haver de ser corregit quan la setmana passada va assegurar que Spanair podia fer fallida. Per tot això, Simó ha demanat als membres de CiU i del Govern que "deixin de generar desconfiança". Igualment, també ha reclamat "conèixer els detalls del pla de viabilitat" presentat per Mas, ja que el president l'ha portat abans a Madrid de presentar-lo al Parlament català, i ha tornat a demanar que s'aparqui la supressió d'un impost de successions i donacions que cada any "aporta 400.000 euros, el que permetria construir 80 escoles".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per altra banda, la dirigent republicana ha lamentat que no s'hagin fet públics els informes que han portat a suprimir de forma "improvisada" el límit dels 80 quilòmetres per hora en alguns trams. Simó ha tornat a recordar que ara hi ha el perill de rebre sancions de la Unió Europea i incrementar la contaminació i la sinistralitat a les carreteres.

La líder d'Esquerra ha anunciat també que demà, dia mundial de les zones humides, la seva formació presentarà una resolució per instar l'Estat a incloure el Delta del Llobregat en el pla de protecció de zones humides.

stats