Política 16/03/2015

Simó defensa que l'acord de mínims per al full de ruta sigui obert per facilitar noves incorporacions

La dirigent d'ERC creu que l'oferta de diàleg de Rajoy és "tancada" perquè "diu que no vol parlar de sobiranies" ni de "diferències entre espanyols"

Roger Tugas
2 min
Anna Simó, en roda de premsa / ACN

La portaveu d'ERC, Anna Simó, ha defensat aquest dilluns en roda de premsa que el preacord firmat divendres pel seu partit, CDC, EUiA, MES i les entitats sobiranistes sigui genèric, perquè assegura que això permetrà que altres formacions com la CUP –que donarà a conèixer la seva proposta el 21 de març–, Unió –que el 14 de juny es posicionarà sobre la independència– o ICV s'hi puguin sumar en un futur. "Era necessari un text de mínims a l'espera que altres forces s'hi sumin en les pròximes setmanes, és positiu un compromís de mínims", ha afirmat la dirigent republicana, que també ha apuntat la necessitat de treballar perquè els indecisos pugin al carro de la independència, davant la tendència contrària mostrada divendres pel baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i això, Simó subratlla que l'enquesta assenyala que "continua havent-hi majoria al Parlament amb una intenció de vot més o menys igual que ara". "Hi ha una part dels indecisos que s'estan ressituant, el no s'està mobilitzant", ha afegit, motiu pel qual veu necessari sortir a defensar els beneficis de la independència.

Així, la portaveu republicana ha denunciat que la proposta de diàleg oferta aquest dilluns per Mariano Rajoy en una entrevista és "tancada", ja que "diu que no vol parlar de sobiranies" ni de "diferències entre espanyols" i, per tant, és "un diàleg per quedar-se on som" i que fins i tot exclouria el finançament diferenciat que va defensar Alícia Sánchez-Camacho. "No pot haver-hi diferències respecte les ofertes de diàleg de Rajoy o les ambigüitats d'altres", ha insistit Simó, en un missatge als federalistes catalans.

stats