CANVI DE CICLE
Política 22/12/2014

ERC afirma que el procés constituent espanyol "no anirà enlloc i l'únic que farà és allargar el miratge"

Anna Simó insta a no deixar les reivindicacions de justícia social i regeneració a forces com Podem que rebutgen la independència i reclama a Mas que anunciï eleccions en el discurs de Nadal

Roger Tugas
2 min

BarcelonaLa portaveu d'ERC, Anna Simó, s'ha referit aquest matí al míting de Pablo Iglesias d'aquest diumenge a Barcelona en què va instar a aparcar les banderes en favor d'un procés constituent a l'Estat. "Estem convençuts que el procés constituent espanyol no anirà enlloc i l'únic que farà és allargar el miratge", ha replicat la dirigent republicana a preguntes dels periodistes. Així, Simó ha rebutjat que "calgui un procés constituent a nivell espanyol", una proposta de Podem que "no canvia en res" el plantejament d'ERC, qui creu que "res no ens vindrà donat sense la independència de Catalunya, governi qui governi a Espanya". "El procés constituent espanyol no sabem ni quan ni com es concreta i, per tant, ERC no l'avala", ha insistit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En tot cas, Simó sí que ha insistit en què el procés català podria embarrancar i derivar en un suport cap a la proposta de Podem si "tot allò que preocupa la ciutadania del país, com una societat més justa o la regeneració democràtica, es deixés en mans dels que no volen la independència o un mandat democràtic", rebutjant d'aquesta manera la idea d'unes eleccions plebiscitàries en què només es debati sobre la independència, sense més elements afegits, com reclama Artur Mas. "Aquest país reclama un mandat democràtic i un sotrac de regeneració contra la corrupció, per fer net i per tenir les regnes del seu futur", ha insistit la portaveu d'ERC, que veu "imprescindible, urgent i necessari" que Mas anunciï la convocatòria d'eleccions en el seu discurs de cap d'any.

El pacte d'estabilitat no s'ha acomplert

Així mateix, Simó també ha rebutjat les conclusions de l'informe del Govern sobre el grau de compliment de l'acord d'estabilitat, que els republicans veuen ja superat. "La Hisenda pròpia no està acabada i les propostes d'increment d'ingressos no s'han concretat totes", ha apuntat, tot i que ha subratllat que "del que CiU i ERC es plantejaven per la primera meitat de la legislatura no s'ha acomplert allò principal, l'assoliment del mandat democràtic", ja que l'executiu va optar per celebrar finalment un procés participatiu en lloc de la consulta inicialment pactada.

stats