NOU FINANÇAMENT
Política 27/02/2012

ERC insta CiU a reclamar ja el concert econòmic sense esperar que PSC i PP s'hi sumin

Anna Simó no creu que els socialistes defensin sortir del règim comú i segueix reivindicant una consulta sobre la independència abans d'acabar la legislatura

Roger Tugas
1 min
La portaveu parlamentària d'ERC, Anna Simó, en roda de premsa a la seu dels republicans

BarcelonaLa portaveu d'ERC, Anna Simó, ha reclamat aquest matí al Govern que "consensuï amb el país a través d'una consulta i amb la majoria parlamentària de CiU, ICV i ERC un canvi de model" i que no esperi a convèncer PSC i PP que s'hi sumin, ja que aquests partits reclamen un pacte fiscal que "donarà més ingressos, però no sortirà del règim comú". "El principal llast per Catalunya és el cafè per a tothom", ha assegurat Simó i, si no se'n surt, "mai no podrem rebaixar el dèficit fiscal i tenir la paella pel mànec". En aquest sentit, ha lamentat que CiU ajorna el debat i "es refugia en l'ambigüitat", a diferència del SNP, que ja ha posat data per al referèndum d'autodeterminació escocès. "No es pot deixar de plantar cara a l'Estat per por que et diguin que no", ha reclamat la dirigent republicana, que lamenta que es dilati el debat mentre el Govern deu tants milions a ajuntaments i entitats socials.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, presentarà dimecres la seva proposta de pacte fiscal, però Simó no creu que "hagi de fer canvis" respecte al que van defensar durant la comissió parlamentària del concert, on els socialistes van reclamar aprofundir en el model actual. "Em sorprendria moltíssim que hi hagués canvis substancials" per assimilar la seva proposta al concert econòmic, ha afirmat. D'aquesta manera, Simó reclama que es faci una consulta prèvia a la negociació amb Madrid, la primera que reclamen de la legislatura, atès que ERC manté la reivindicació "d'impulsar una consulta per la independència abans d'acabar la legislatura".

stats