DRET DE DECIDIR
Política 14/09/2012

ERC vol negociar amb CiU, ICV i SI demanar un referèndum d'autodeterminació

Els republicans han començat a posar-se en contacte amb els partits que van donar suport a la manifestació de la Diada per pactar una resolució conjunta per al debat de política general

Acn
2 min
La portaveu d'ERC, Anna Simó, en roda de premsa al Parlament

BarcelonaEls grups polítics estan ja a les portes del debat de política general del proper 27 de setembre. Això fa que ja estiguin treballant en les seves estratègies de cara a aquesta sessió. Des d'ERC, Anna Simó ha sigut l'encarregada de desvelar part de la dels republicans. I és que Esquerra ja està intentant "articular una proposta majoritària del plenari en el debat de política general per donar resposta al clam que es va sentir l'Onze de Setembre". En aquest sentit, ha anunciat que aquesta proposta de resolució servirà per "posar data a la democràcia i donar concrecions a la celebració del referèndum" per la independència, que per altra part s'ha encarregat de recordar que ERC havia ja ofert a Mas com a "pla B" si fracassava l'estratègia del pacte fiscal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De moment no ha volgut donar més detalls d'aquesta proposta, però els republicans estan "parlant-la amb discreció amb les forces polítiques favorables a fer un referèndum" i que van assistir a la manifestació. Així, a hores d'ara estan entrant en negociacions amb CiU, ICV-EUiA i volen fer-ho també amb Solidaritat, que asseguren que per ara no han rebut cap trucada però que manifesten la seva voluntat de parlar-ne amb tots els grups. "Ara toca que parlin les urnes. Donar la paraula a la gent", ha dit Simó.

D'altra banda, els republicans consideren que seria "altament important" que Mas pensés en la conveniència de "comparèixer en un ple extraordinari del Parlament per fer una valoració de la manifestació, i explicar com pensa respondre a aquest clam". Per ERC, seria bo que es fes un debat monogràfic a la cambra catalana arran d'aquesta compareixença que demanen a Mas, i a més han apostat perquè es pugui convidar a participar les entitats que van organitzar la manifestació, l'ANC i l'AMI.

stats