Política 08/07/2013

Anonymous penja a internet els suposats comptes del PP des del 1990 fins al 2011

Al PP "no li consta" cap atac al seu sistema informàtic. El llistat només ha estat penjat unes hores

Acn
2 min

BarcelonaEl col·lectiu de 'hackers' Anonymous ha penjat aquest dilluns a diversos servidors de descàrregues gratuïtes la suposada comptabilitat del PP des del 1990 fins al 2011. Fonts de la formació de Mariano Rajoy han apuntat que, de moment, no tenen constància de cap atac al seu sistema. La publicació coincideix amb el nou gir del cas Bárcenas provocat per la publicació d'una conversa a 'El Mundo', on l'extresorer del PP afirma que hi va haver finançament irregular del partit des del 1990.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La documentació apareguda a internet, al web 'Anon You Voice', ha desaparegut poques hores més tard, malgrat que bona part dels usuaris ja havien pogut descarregar els arxius que apareixien sota l'epígraf "el que hauria de ser públic, serà públic". El llistat permetia la descàrrega en format zip, i per anys, la suposada comptabilitat del PP des de 1990 fins al 2011.

Fonts del PP han apuntat que la direcció del partit ha estat informada de la publicació i que, de moment, no n'hi ha constància ni tampoc es pot desmentir que els documents apareguts a la xarxa siguin els que es podrien trobar al mateix sistema del PP, o bé si provenen del Tribunal de Comptes o l'Audiència Nacional. En tot cas, negaven tenir constància de cap atac als seus servidors.

Els documents apareguts a la xarxa reflecteixen bona part del crèdits del PP amb entitats bancàries. No hi constaria, a priori, la comptabilitat B de l'extresorer Luis Bárcenas que va publicar el diari 'El País'. Amb tot, sí que hi ha anotacions fetes a mà en algunes de les pàgines de comptabilitat.

La documentació ha estat publicada a la xarxa 24 hores després de l'aparició a 'El Mundo' de la informació que el director del rotatiu, Pedro J. Ramírez, hauria extret d'una conversa de quatre hores amb Bárcenas. A més, ha coincidit amb la roda de premsa de la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, que ha assegurat que els comptes del seu partit són "clars" i "transparents" i que no hi ha cap sospita d'irregularitat.

En total, desenes de documents penjats a servidors de fora de l'Estat. Segons algunes informacions, part d'aquests documents no es poden trobar ja al sistema del PP i sí que correspondrien a la documentació que el PP va lliurar al Tribunal de Comptes i que no s'ha fet mai pública. En canvi, el PP va negar al jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz els documents posteriors al 1995, adduint que havien estat destruïts.

stats