DEBAT ALS SOCIALISTES
Política 15/11/2013

Navarro i els crítics busquen un acord 'in extremis' abans del consell nacional de diumenge

Els dos sectors del PSC miraran de consensuar una resolució conjunta sobre el dret a decidir, tot i que parteixen de posicions divergents

Sara González
1 min
Àngel Ros i Joan Ignasi Elena, a la sortida de la reunió amb la cúpula del PSC / ACN

BarcelonaHi ha hagut diàleg, però els posicionaments estan totalment allunyats. Els representants dels sectors crítics del PSC han acordat amb el primer secretari dels socialistes catalans, Pere Navarro, i el secretari d'Acció Política, Antoni Balmón, intentar pactar una resolució conjunta sobre el dret a decidir que satisfaci tot el partit. Tot i això, la reunió d'aquest divendres al matí no ha servit per acostar gaire les parts, que parteixen de posicions divergents.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Hi ha hagut acord en la defensa del dret a decidir i la reforma de la Constitució en sentit federal", ha explicat Balmón en sortir de la trobada. Així, ha avançat que el PSC no s'oposarà a "cap instrument per demanar la consulta", però ha alertat que "no es pot fer res sense un acord previ amb el govern espanyol". "No volem acompanyar cap govern a la confrontació ni a la frustració", ha afegit, per donar a entendre que ho fien tot a un pacte previ entre executius: "No estem en contra de cap instrument però no estem d'acord a posar els carros davant dels bous".

D'una banda, el líder d'Avancem, Joan Ignasi Elena, ha considerat també després de la reunió que "el partit ha de quedar inequívocament a favor del dret a decidir i ser coherent i conseqüent". Ha subratllat, però, que fins ara el PSC ho ha fet, "fins i tot en contra del criteri del PSOE". D'altra banda, l'alcalde de Lleida i membre del corrent Agrupament Socialista, Àngel Ros, ha explicat que s'han "instat a treballar perquè la resolució de diumenge pugui ser assumida per la globalitat del partit". Així, Navarro enviarà als crítics el text que proposen i podran introduir-hi esmenes.

stats