Política 22/05/2017

Segona dimissió al PSOE després de la d'Antonio Hernando: plega el portaveu al Senat

Vicente Álvarez Areces segueix el camí del portaveu al Congrés, que va passar d'abanderar el 'no és no' a Rajoy a defensar l'abstenció

D.s.u. / M.f.f.
1 min
El portaveu del grup socialista al Congrés, Antonio Hernando / EFE

MadridLa victòria de Pedro Sánchez ja s'ha saldat amb dues dimissions. La primera, abans i tot que s'oficialitzessin els resultats, la del portaveu socialista al Congrés, Antonio Hernando, que va presentar la dimissió al president de la gestora, Javier Fernández, ahir diumenge a primera hora de la nit. Aliat de Sánchez en el passat, Hernando va passar d'abanderar el 'no és no' a Mariano Rajoy a defensar l'abstenció a la investidura del president espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La segona dimissió ha sigut la del portaveu socialista al Senat, Vicente Álvarez Areces, que ja va substituir Óscar López després de l'abstenció. López va ser un dels organitzadors de la candidatura de Patxi López i està molt distanciat de Pedro Sánchez.

Poc després de saber els resultats gairebé definitius de les primàries, que donen com a guanyador Sánchez, Hernando va fer una trucada a al president de la gestora, Javier Fernández, segons van informar fonts del grup socialista al Congrés.

Altres dirigents socialistes que havien fet costat a Susana Díaz, com el president extremeny, Guillermo Fernández Vara, han felicitat Sánchez i han fet una crida a treballar plegats a partir d'ara. Aquest dilluns el president valencià, Ximo Puig, també s'ha posat a disposició del secretari general electe.

stats