FINANÇAMENT AUTONÒMIC
Política 18/06/2012

El govern espanyol defensarà el concert econòmic basc davant de Merkel

Antonio Beteta, que va reclamar a la Generalitat que aparqués la demanda del pacte fiscal, afirma que el sistema foral no és un "privilegi" per a Euskadi

Efe / Ara
1 min

BilbaoEl secretari d'estat per a les Administracions Públiques, Antonio Beteta, ha participat aquest dilluns a Bilbao en una jornada organitzada per la fundació del PP basc amb el títol 'Una Hisenda basca eficient i eficaç'. En ella, l'alt càrrec del govern espanyol ha afirmat que, si la Unió Europea arriba a plantejar l'harmonització dels diversos sistemes fiscals en els països membres, com ha suggerit recentment la cancellera alemanya, Angela Merkel, l'executiu estatal defensarà el concert econòmic basc. "S'equivoca" qui pretengui veure en aquest sistema fiscal un "privilegi", segons Beteta, perquè "es tracta d'un sistema de coordinació fiscal i això cal explicar-ho bé".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta actitud contrasta amb la que té el govern de Madrid amb les demandes de la Generalitat d'un sistema similar al concert basc, quan exigeix que enterri la demanda, almenys fins que no se superi la crisi. El mateix Beteta va afirmar de forma taxativa en una entrevista a 'El Mundo' que "ara no toca" parlar d'aquestes qüestions i que intentarà convèncer el Govern que aparqui la reivindicació.

stats