Política 03/12/2014

Aplaudiments de comiat a Mato, la ministra que marxa "amb la consciència tranquil·la" després de dimitir pel cas Gürtel

En un acte al ministeri, després de la jura del seu successor, ha assegurat que sempre ha servit "tots els espanyols" tan bé com ha sabut i ha demanat disculpes pels errors "que hagi pogut cometre"

Acn / Efe
1 min

MadridAna Mato, que ha dimitit com a ministra espanyola de Sanitat per la seva vinculació amb el cas Gürtel, s'ha acomiadat aquest matí del càrrec al ministeri amb un discurs en què ha assegurat que se'n va "amb la consciència tranquil·la", perquè segons ella ha servit els espanyols "tan bé" com ha pogut. També ha demanat "disculpes" pels "errors" que hagi pogut cometre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La ja exministra ha fet aquestes manifestacions durant l'acte d'intercanvi de cartera amb el nou titular, Alfonso Alonso, acompanyada de la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría. Al final del discurs, ha rebut un llarg aplaudiment dels assistents que omplien la sala d'actes.

En la seva intervenció, ha recordat que en els últims dies ha "reflexionat molt". "Segur que he comès errors, pels quals demano disculpes, però sempre he pres decisions pensant únicament en tots els espanyols, sense cap excepció", ha afirmat.

També s'ha mostrat molt agraïda amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i amb els reis, Joan Carles I i Sofia i, ara, Felip VI i Letícia, als quals ha atribuït una gran preocupació "pels més desafavorits".

stats