Política 16/03/2011

Aprovada la Llei de Ciència que permetrà seguir desenvolupant un model català d'R+D+I

S'ha aprobat per unanimitat, tot i que IU i ICV hi estan en contra

Redacció
1 min

MadridEl Congrés dels Diputats ha aprovat el projecte de llei de la ciència, la tecnologia i la innovació amb el suport de tots els grups. Només IU i ICV s'hi han posicionat en contra perquè consideren que "empitjora la carrera investigadora", però del seu grup ha votat ERC, que hi està a favor. Dos anys després del primer esborrany de la citada llei, el text s'ha debatut i votat avui a la Comissió de Ciència i Innovació que ha aprovat la llei amb competència legislativa plena. Per això el text anirà directament al Senat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El text aposta per la creació d'una Agència Estatal d'Investigació, sense incrementar la despesa pública, que estableix tres tipus de contractes per als científics, tots temporals, i la reorganització dels organismes públics d'investigació, que podria suposar l'extinció dels que s'hi solapen. Fonts de CiU han explicat que en les últimes hores s'ha inclòs a la llei explícitament que les autonomies puguin desenvolupar amb llibertat el seu propi model d'R+D+I.

El diputat d'IU Gaspar Llamazares ha denunciat un "trencament dels preacords" assolits pel que fa a la contractació dels investigadors que després de la incorporació d'una disposició addicional "empitjora" perquè no té en compte el límit de tres anys dels contractes temporals. Quan aquesta llei s'aprovi definitivament substituirà la del 1986, amb l'objectiu d'adaptar el sistema de ciència, tecnologia i innovació a les circumstàncies actuals.

stats