Política 01/09/2016

Aprofitar les "oportunitats" econòmiques del Brexit per a Catalunya: la prioritat del nou delegat del Govern al Regne Unit

Sergi Marcén pren possessió del càrrec després d'haver sigut director d'estratègia i innovació del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació

Oriol March
2 min
El conseller d'Exteriors, Raül Romeva, amb el nou delegat de la Generalitat a Londres, Sergi Marcén

BarcelonaEl conseller d'Exteriors, Raül Romeva, ha nomenat aquest dijous Sergi Marcén nou delegat del Govern al Regne Unit i a Irlanda. L'objectiu del representant a les illes britàniques, segons ha informat l'executiu, és el d'enfortir les relacions bilaterals amb els dos països "en un moment d'especial transcendència per al Regne Unit" arran de la victòria del Brexit en el referèndum del passat mes de juny". L'executiu, de fet, vol "treballar intensament en les oportunitats de negoci que puguin derivar-se" de la sortida anglesa de la Unió Europea (UE), un escenari "clau" per millorar la coordinació de les accions del Govern al país i situar Catalunya com a "opció prioritària" per a les empreses i organismes que busquen localitzacions alternatives al Regne Unit. Marcén era, fins ara, director d'estratègia i innovació del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'acció del nou delegat, segons el Govern, passarà per incidir en la captació de projectes i oportunitats de negoci, i per treballar tant en l'atracció de grans corporacions i organismes oficials com en la promoció de fires. En clau política, Escòcia serà una de les prioritats del nou delegat, en la mesura que l'exemple del referèndum pactat entre Edimburg i Londres és sempre reivindicat per les institucions catalanes.

La conselleria de Romeva ha confeccionat un pla d'expansió de les delegacions de la Generalitat que preveu incrementar fins a 17 les oficines governamentals en el termini d'un any. El Govern disposa de set delegacions a l’estranger (Alemanya, Bèlgica, el Regne Unit, França, Itàlia, Àustria i els Estats Units). "En aquest moment Catalunya no té la presència exterior que li pertocaria. La creació d'una xarxa pròpia no és un repte al qual estiguem disposats a renunciar. I és legal", raonava Romeva fa uns mesos.

stats