Política 24/02/2017

Aquesta és Laura Castel, la senadora que ha criticat Espanya a l'OSCE per la judicialització del procés

La intervenció de la republicana va sorprendre ahir la delegació espanyola a la trobada d'hivern de parlamentaris de l'Organització per la Seguretat i la Cooperació d'Europa

Ara
2 min
Laura Castel, en la seva intervenció a l'OSCE

BarcelonaLa querella presentada contra Carme Forcadell i els altres diputats de la mesa del Parlament –excepte Joan Josep Nuet– que van permetre la resolució a favor del referèndum a la cambra catalana va impulsar ahir la senadora d'ERC Laura Castel a denunciar la judicialització del procés en un fòrum on no s'esperava que ho fes: la reunió d'hivern de parlamentaris de l'Organització per la Seguretat i la Cooperació d'Europa (OSCE), que es fa a Viena.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Castel, que formava part de la delegació espanyola, va fer un discurs apassionat en què denunciava les reiterades accions de l'estat espanyol per judicialitzar el procés sobiranista català i negar-se a permetre que es faci un referèndum. Mentre la diputada del PSC Meritxell Batet feia cara de circumstàncies, Castel va assegurar a tots els parlamentaris europeus que l'escoltaven que "el govern espanyol no permet canalitzar la voluntat de la majoria dels catalans de decidir democràticament el seu futur polític en un referèndum acordat i legal, i atempta així contra els principis democràtics establerts i acceptats per l’OSCE". I va recordar que, en lloc de permetre la consulta, exerceix accions penals contra càrrecs institucionals i parlamentaris.

El programa 'Més 3/24', de Xavier Graset, va recollir ahir les imatges de la intervenció de Castel, que es pot veure al minut 1.00.20 d'aquest vídeo.

Laura Castel Fort, nascuda Lleida el 1970 i establerta a Tarragona, és senadora, llicenciada en ciències polítiques i sociologia (UNED), té un màster en estudis internacionals (UB) i un postgrau en dret de la Unió Europea (UB). És membre de moltes entitats: l'ANC, el Cercle Català de Negocis, Sobirania i Justícia el Consell Català del Moviment Europeu, el Moviment Demòcrata Català i el Gremi de Pagesos. Professionalment, és tècnica superior als Serveis Territorials d'Ensenyament a Tarragona.

Es va presentar a les eleccions municipals de Tarragona per ERC l'any 2015, com a número cinc de la llista de Pau Ricomà, però els republicans només van obtenir quatre cadires al consistori. Al juny, en les eleccions estatals del 26-J –que repetien les del 20-D perquè no s'havia arribat a format govern–, va ser escollida senadora d'ERC com a independent.

stats