CAP A LES PLEBISCITÀRIES
Política 21/04/2015

‘Ara és l’hora’ engega motors de campanya

ANC, Òmnium i AMI cedeixen el protagonisme de l’acte del Sant Jordi als candidats sobiranistes

Marc Colomer
2 min
Vila d’Abadal, Casals i Forcadell ahir durant la presentació de l’acte del Sant Jordi.

BarcelonaHan passat gairebé sis mesos des que la plataforma de campanya unitària de l’independentisme civil Ara és l’hora va entrar en fase d’hibernació. Milers de voluntaris ho havien donat tot en la campanya del 9-N, i el retard en la concreció de les plebiscitàries va fer-hi la resta. Però aquest divendres torna a posar en marxa els motors per encarar cinc mesos de campanya decisiva en el camí cap a les plebiscitàries del 27-S, amb parada obligatòria a les municipals del 24 de maig, que les entitats que integren Ara és l’hora -ANC, Òmnium i AMI- plantegen com una primera volta del 27-S.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“Tornen les urnes, tornem al carrer” és el lema de l’acte que ha convocat per a aquest divendres al Palau Sant Jordi de Barcelona la plataforma unitària, que vol cedir bona part del protagonisme als candidats municipals de les formacions sobiranistes. A quines formacions es refereixen? “Volem que vingui absolutament tothom, tots els candidats que vulguin un canvi a Catalunya”, es limitava a respondre ahir Forcadell, que identificava la independència com l’única oportunitat de canvi real per a Catalunya. A Forcadell l’acompanyaven ahir en la presentació de l’acte del Sant Jordi el president de l’AMI, Josep Maria Vila d’Abadal, i la presidenta d’Òmnium, Muriel Casals, que acusava l’Estat d’“agredir en lloc d’ajudar” els municipis, a cop de limitacions competencials i “asfíxia” financera. Si bé les eleccions del 24 de maig són d’àmbit municipal, “no es poden disgregar” del procés independentista, sentenciava Vila d’Abadal, que va advertir que, ho vulguin o no, els candidats al 24-M “no poden fugir de la gran pregunta”: independència sí o no?

La força del procés

Davant les veus que donen per fet que l’independentisme perd pistonada, i després que Ara és l’hora quedés desbordada en omplir en una setmana les 16.000 places del Sant Jordi, Forcadell va llançar ahir un repte, irònica: “Omplirem l’Anella Olímpica per demostrar a l’Estat com de desinflats estem”.

Ara és l’hora tornarà a posar a partir de divendres tota la carn a la graella per assegurar una victòria independentista en vots i en escons el 27 de setembre.

Estelades en el punt de mira de Societat Civil

L’entitat espanyolista Societat Civil Catalana vol eradicar les estelades dels edificis i espais públics. Per això ultima un informe per denunciar davant de la Junta Electoral el que considera que és una falta de neutralitat institucional en època electoral. Aquesta és una de les accions que l’entitat brandarà en un acte el dia de Sant Jordi al Teatre Principal de Barcelona, per celebrar el seu primer aniversari. Un acte titulat El futur, a les teves mans, que busca la mobilització espanyolista per mirar de frenar a les urnes el procés sobiranista.

stats