Política 23/03/2016

L'oposició d'Arenys de Mar s'alia per desbancar l'alcalde

ERC-MES, PSC, CiU, ICV i la CUP, que no entrarà en el nou govern, formalitzen una moció de censura per foragitar del govern municipal Junts per Arenys, format per ex democristians i exconvergents escindits. La republicana Annabel Moreno assumirà l'alcaldia

Ara
2 min
Els promotors de la moció de censura, aquest dimecres a les portes de l'Ajuntament d'Arenys de Mar / ARA

Arenys de MarMoció de censura a la vista a Arenys de Mar. ERC-MES, segona força a les eleccions municipals, PSC, CiU, la CUP i ICV, han registrat aquest dimecres una moció de censura per desbancar de l'alcaldia Estanis Fors, líder de la llista Junts per Arenys formada per per exdemocristians i exconvergents escindits i independents. Li prendrà el relleu a l'alcaldia la cap de files d'ERC, Annabel Moreno. Governarà en minoria si no hi ha canvis i prospera la moció, que es votarà en el ple municipal el 6 d'abril.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La majoria absoluta a Arenys de Mar se situa en els 9 regidors, i el nou govern en tindrà 8 i el suport extern dels 2 de la CUP. Els impulsors justifiquen l'operació pels dèficits en la gestió municipal del govern Fors i l'aïllament polític en què s'ha acabat situant. El nou govern municipal el formaran els quatre regidors d'ERC, els dos del PSC, un de CiU i una altra d'ICV. La CUP ha argumentat en un comunicat que no s'integra en el nou govern municipal "per una qüestió purament de quantitat", perquè no volen figurar "en un govern excessivament poblat de sigles", per bé que defensen la seva adhesió a la moció de censura per les "actuacions matusseres especialment en les àrees d'hisenda i urbanisme". "Amb la formació del nou govern, la CUP esperem guanyar en estabilitat, transparència i operativitat institucional", defensen.

L'única regidora del PP, amb qui ha governat Fors els primers mesos de mandat però que ha abandonat el govern municipal recentment per desavinences en la gestió de l'àrea d'Urbanisme –l'alcalde va acabar retirant les competències d'Urbanisme al regidor Xavier Masgrau–, s'ha desmarcat de la moció de censura.

Las "por" d'acabar "diluïts"

L'encara alcalde, l'exdemocristià Estanis Fors, ha negat, en declaracions a Ràdio Arenys, cap motiu de pes per a la moció de censura. Ho ha reduït a una qüestió tàctica: "Entenien que al costat nostre podien quedar desdibuixats", perquè "som molts treballadors" i "estar al nostre costat provocava tenir mals resultats" des de l'òptica partidista. Ha carregat amb duresa contra PSC, amb qui assegura que tenien avançades converses per integrar-se en el seu govern municipal, però que no han volgut culminar perquè "tenien por de quedar diluïts". També ha criticat la negativa d'ERC-MES a sumar-se al seu govern. Ha avisat que exerciran una oposició "dura" com la que diu que han exercit contra el seu govern les formacions que ara governaran.

Annabel Moreno es convertirà després de la moció de censura en la primera alcaldessa de la història d'Arenys de Mar. Amb la d'Arenys, capital judicial de l'Alt Maresme, ERC ostentarà 14 de les 30 alcaldies de la comarca, després que setmanes enrere assumís la de Caldes d'Estrac també com a resultat d'una moció de censura que va desbancar CiU del govern municipal.

stats