Política 12/08/2012

Otegi se suma a la vaga de fam per solidaritzar-se amb Uribetxeberria

Els presos augmenten la pressió sobre Fernández Díaz perquè faci un gest amb els etarres malalts incurables

Ara
1 min
Otegi, a Twitter: "No hi ha cap sentència que pugui parar la força d'aquest poble".

Barcelona"En solidaritat amb Iosu comencem una vaga de fam indefinida a la presó de Logronyo". Així ha anunciat a Twitter Arnaldo Otegi que se suma a la vaga de fam que els presos etarres estan protagonitzant per reivindicar l'excarceració de Iosu Uribetxeberria, malalt d'un càncer incurable. L'anunci d'Otegi tensa encara més la corda amb l'Estat després que ahir milers de persones es manifestessin a Sant Sebastià a favor dels drets dels presos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, ahir també es va saber que prop d'una cinquantena de presos se sumaven a la vaga de fam en solidaritat amb l'etarra que va participar en el segrest de José Antonio Ortega Lara. De fet, l'esquerra abertzale ja va advertir ahir que els presos s'anirien sumant a la iniciativa si el ministeri d'Interior no fa cap gest amb els 14 presos d'ETA malalts.

El ministre Jorge Fernández Díaz ja va advertir divendres que no mourà fitxa fins que no tingui a les mans un diagnòstic clínic que determini que Uribetxeberria pateix, efectivament, un càncer incurable.

stats