Política 05/12/2016

Arrimadas veu un "error colossal" els atacs entre "constitucionalistes"

La líder de C's acusa Albiol d'atiar el malestar intern en la seva formació

Ara
2 min
La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, al Parlament / ACN

BarcelonaLa líder de Ciutadans al Parlament, Inés Arrimadas, ha advertit aquest dilluns de l'"error colossal" que suposa que els partits "constitucionalistes" a Catalunya s'ataquin entre ells, quan creu que haurien de treballar per "construir una alternativa política" al sobiranisme.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista amb Onda Cero recollida per Efe, la dirigent de Ciutadans ha respost així a les crítiques rebudes per, suposadament, haver acostat la seva formació a Catalunya a postulats sobiranistes, punt que ha rebutjat rotundament. Veus internes han criticat diversos gestos d'Arrimadas que consideren que són una mostra de complicitat amb el sobiranisme: un exemple és quan la líder de C's va assistir a un acte de la Cecot que va acabar aplaudint la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per estar encausada a causa del procés.

"Entenc que és un moment complicat, que s'intenten buscar embolics de partit, tenim un congrés molt a la vora; jo entenc que periodísticament pugui interessar, però ningú que segueixi les nostres intervencions i la nostra activitat al Parlament pot dir això. A l'únic polític a qui li he escoltat és a Xavier García Albiol", coordinador del PP a Catalunya, ha afirmat Arrimadas.

Així, ha carregat contra Albiol assegurant que viu una "situació complicada" perquè capitaneja la "penúltima força" a la cambra catalana, però ha demanat que no ataqui Ciutadans quan el "desafiament" del sobiranisme està sobre la taula. En aquest sentit ha apostat per construir "una alternativa política" sobre els principis, ha assenyalat, de rebuig al sobiranisme i apostar per millorar infraestructures, educació, sanitat o el model econòmic.

Aquest no és el primer enfrontament que protagonitzen Arrimadas i Albiol, ja que la setmana passada ambdós líders van protagonitzar un encontre mediàtic perquè la cap de files de C's va revelar una estratègia que segons Albiol ell li havia compartit amb discreció. Segons el coordinador del PP, va proposar a Arrimadas que demanessin una reunió amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, si el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, finalment no anava a la conferència de presidents autonòmics de principis d'any. I la líder de C's va fer pública aquesta proposta com a pròpia en una entrevista a TV3.

Arrimadas també ha deixat clar que s'oposa a un referèndum per decidir sobre la independència, ni a Catalunya ni en altres bandes d'Espanya, i només preveu aquest mecanisme si és per avalar una reforma constitucional que, ha subratllat, hauria d'impulsar-se sempre amb el "consens" de la política espanyola i "no com un projecte d'una persona".

stats