Política 20/07/2017

Arrimadas exigeix als líders sobiranistes que "paguin les festes de l'independentisme"

La líder de Ciutadans ha dit en una entrevista a TV3 que "és molt fàcil anar de màrtir i de Mandela per després culpar els funcionaris i els voluntaris"

Efe
2 min
Inés Arrimadas, a l'entrevista d'aquest dijous a 'Els matins de TV3'

BarcelonaLa líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ha exigit que siguin els líders sobiranistes els que "paguin les festes de l'independentisme", i no tots els catalans. Ha respost així en una entrevista a 'Els matins de TV3' al fet que el Tribunal de Comptes hagi obert el procediment per determinar si els inhabilitats pel 9-N han de pagar més de cinc milions d'euros pels costos del 9-N, i a les declaracions de Junqueras en què deia que si es pagués de manera solidària suposaria uns dos euros per cada persona que hi va participar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Arrimadas ha lamentat que els líders sobiranistes estan "acostumats" a "saltar-se la llei" i que "no els passi res", i ha criticat que Mas atribueixi davant els jutjats les responsabilitats del 9-N als voluntaris. "És molt fàcil anar de màrtir i de Mandela per després culpar els funcionaris i els voluntaris", ha sentenciat Arrimadas, que ha assegurat que "no es poden tocar els diners dels catalans" per organitzar el 9-N o l'1-O.

En aquest sentit ha afegit: "Els que no anem a les manifestacions independentistes no volem pagar les festes de l'independentisme. Cadascú que es pagui el que vulgui a casa seva".

I és que Arrimadas ha insistit que l'1 d'octubre "no es farà cap referèndum", ja que la proposta del Govern no té "cap cobertura jurídica ni política" i, segons el seu parer, l'executiu català "no voldrà repetir un 9-N" que "no convenceria ni els independentistes".

Arrimadas també ha qüestionat el compromís del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, de declarar la independència en 48 hores si guanya el 'sí' en l'eventual referèndum, ja que "ja va prometre la independència en 18 mesos i no ho ha complert".

Per això, la líder de Ciutadans ha tornat a exigir la convocatòria d'eleccions anticipades a Catalunya i, en aquest sentit, el seu grup presentarà una moció en el ple de la setmana que ve per instar Puigdemont a convocar-les, encara que el partit taronja encara no té el suport garantit de PSC i PPC.

Amb tot, Arrimadas ha dit que "espera no arribar a la situació" plantejada pel delegat del govern a Catalunya, Enric Millo, que va obrir la porta al fet que l'Estat convoqués eleccions catalanes, i ha recordat que la competència per a això és del president de la Generalitat.

Inés Arrimadas també ha arremès contra el govern espanyol, al qual ha acusat de "fer un ús partidista de les institucions i els diners públics per perjudicar l'oposició", ha dit en referència a l'anomenada operació Catalunya. "No m'agrada ni el que passa aquí ni el que passa allà. S'ha de saber tot i depurar responsabilitats polítiques", ha sentenciat Arrimadas.

stats