Política 12/11/2015

Arrimadas acusa Mas d'"irresponsable" per "posar en perill" els funcionaris

Reclama al president de la Generalitat que no entregui Catalunya a la CUP

Gerard Pruna
2 min
Inés Arrimadas en el segon debat d'investidura / PERE VIRGILI

BarcelonaLa líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha acusat aquest dijous el president de la Generalitat, Artur Mas, de ser un "irresponsable" per seguir endavant amb el procés sobiranista malgrat la suspensió de la declaració ruptura per part del Tribunal Constitucional. La cap de l'oposició ha carregat contra el president de la Generalitat per ser un "inconscient" i fer perillar "l'autogovern i aquest Parlament". A més, tal com ha avançat l'ARA, hi ha implicat els funcionaris. "Està posant en perill aquesta cambra, però també els funcionaris i ciutadans de Catalunya", ha argumentat Arrimadas, que ha criticat que els treballadors públics puguin haver de decidir si obeeixen els consellers o els ministres. "No permetrem que obligui els funcionaris a seguir-lo en el seu martiri".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la seva intervenció durant la segona jornada del debat d'investidura, ha criticat que Mas no hagi parlat de la suspensió del TC durant la seva intervenció inicial, i ha criticat la proposta de govern coral que ha fet a la CUP per "desencallar" la investidura. Segons Arrimadas, la proposta és un "artefacte" per intentar "enganyar" els deu diputats de l'esquerra independentista. "No entregui Catalunya a la CUP perquè no l'hi perdonaran ni els seus", ha avisat, i ha rebutjat que Catalunya es converteixi en una "república bananera al marge de les lleis".

En el seu torn de rèplica, Arrimadas ha retret al president del Govern que carregui contra l'Estat espanyol quan en realitat el que no li agrada és el govern de Mariano Rajoy: "Vostè parla i critica el govern de Rajoy, però Espanya és molt més que això. Vol independitzar-se del PP? Doncs fem-ho a les urnes", li ha etzibat la dirigent del partit taronja, que ha lamentat que JxSí "no respecti la majoria social" i segueixi endavant amb el procés malgrat no haver rebut el vot de més del 50% dels catalans el 27-S. "Encara és a temps de tornar al camí de la democràcia, del seny i la unió", ha conclòs.

stats