Política 30/05/2016

Arrimadas reclama a CDC i ERC abandonar el procés perquè Catalunya no depengui de la CUP

La líder de Ciutadans al Parlament confirma que el seu partit també presentarà esmena a la totalitat als comptes

Gerard Pruna
2 min
Inés Arrimadas, en roda de premsa aquest dilluns / ACN

BarcelonaEl 'no' de la CUP als pressupostos de la Generalitat situa la legislatura en un carreró sense sortida, segons la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, que aquest dilluns ha reclamat a CDC i ERC que abandonin el procés per evitar que Catalunya segueixi depenent de l'esquerra anticapitalista. En roda de premsa, ha criticat que "la deriva independentista" només hagi servit per alimentar la CUP i que ara sigui aquesta formació "antisistema" qui decideixi si Catalunya té pressupostos o si ha d'anar a unes noves eleccions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La líder de Ciutadans al Parlament ha defensat que cal que el Govern "torni al terreny de joc democràtic". "Ens agradaria que el Govern reconegués que la deriva independentista ha estat un fracàs", ha afegit. Segons Arrimadas, que ha confirmat que el seu partit presentarà esmena a la totalitat als comptes en les pròximes hores, Junts pel Sí ho ha apostat tot a un suport de la CUP que "no té garantit per a les coses importants".

Preguntada per si Catalunya va cap a unes noves eleccions, ha evitat fer pronòstics perquè, ha dit, això dependrà de la CUP. Tanmateix, ha opinat que unes noves eleccions per si soles no solucionen res: "Unes eleccions per tornar al mateix no servirien de res, el que serviria és que CDC i ERC admetessin que això no ha servit per a res".

Manifestació contra els vetos del TC

Tot i no mostrar-se especialment bel·ligerant amb ell, Arrimadas també ha criticat que el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, participés aquest diumenge a la manifestació contra els vetos del Tribunal Constitucional (TC). "Nosaltres no anem a una manifestació que té com a objectiu fomentar la independència".

Arrimadas ha criticat que "s'utilitzi el patiment de molta gent com a excusa per a tot", i ha animat els participants a la manifestació a votar la llei que presentarà C's per a la gratuïtat dels llibres de text, "una llei que cap tribunal podrà tombar perquè és constitucional".

stats