Política 28/11/2016

Arrimadas demanarà una reunió amb Rajoy si Puigdemont no assisteix a la conferència de presidents autonòmics

La líder de l'oposició vol presentar la seva proposta de reforma de finançament al president espanyol. També critica que els nous pressupostos siguin només per "acontentar la CUP"

Ara
2 min
Arrimadas demanarà una reunió amb Rajoy si Puigdemont no assisteix a la conferència de presidents autonòmics

BarcelonaInés Arrimadas està a punt per omplir el buit de Carles Puigdemont si finalment el president de la Generalitat no assisteix a la conferència de presidents autonòmics per reformar el finançament. Aquest dilluns, la líder de l'oposició ha avançat en una entrevista a TV3 que, si el Govern no assisteix en aquesta reunió –tal com ha anunciat–, demanarà una reunió amb el president espanyol, Mariano Rajoy, per abordar el sistema de finançament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Espero que rectifiqui", ha dit Arrimadas sobre el posicionament actual de Puigdemont. La líder de l'oposició considera que la Generalitat no pot deixar la cadira buida a la conferència autonòmica i que algú ha de defensar els interessos dels catalans. Així, Arrimadas ha explicat que si el president renuncia a fer-ho, Ciutadans anirà a la Moncloa per proposar la seva proposta de reforma del finançament, que s'emmiralla en el model alemany.

D'altra banda, 24 hores abans de la presentació dels pressupostos per al 2017, la cap de l'oposició ha carregat contra els comptes que presentarà demà al Govern. Per a la cap de files de Ciutadans els nous pressupostos d'Oriol Junqueras responen a les prioritats de l'esquerra anticapitalista i no a les demandes de la ciutadania. "Estan fets per acontentar la CUP", ha assegurat Arrimadas sobre els comptes, criticant que es vulguin crear nous impostos quan Catalunya és la comunitat –ha dit– amb més pressió fiscal.

A més, s'ha mostrat preocupada per la influència que té l'esquerra anticapitalista a l'hora de fixar la política econòmica del país, ja que a parer seu no representa el sentit majoritari. També ha instat el Govern a prioritzar les demandes de la ciutadania enfront la despesa per estructures d'estat, "xiringuitos polítics" i alts càrrecs.

Arrimadas, qüestionada?

Divendres Arrimadas va protagonitzar unes declaracions al programa 'El suplement', de Catalunya Ràdio, que van aixecar polseguera entre els seus. Després d'assegurar que només participaria en un referèndum per la independència si sigués convocat legalment pel Congrés de Diputats, va rebre crítiques per la seva eventual feblesa enfront l'independentisme. A l'entrevista a TV3, Arrimadas ha negat estar qüestionada internament i ha assegurat que té el "ple suport" dels seus companys i del líder del partit, Albert Rivera, amb qui parla "gairebé diàriament".

Malestar a Ciutadans pel canvi de rumb a CatalunyaHa assegurat que malgrat que no té un to "tan agressiu" com altres líders polítics, el seu compromís amb la unió d'Espanya és clar. Tot i això sí que s'ha desmarcat de l'Espanya que representa el PP i Xavier García Albiol –a qui ha acusat de criticar-la per poder gratar uns quants vots– i ha erigit Ciutadans com el partit que defensa un estat reformat. "S'han d'oferir alternatives, no només dir 'no' a la independència", ha afirmat.

stats