Política 30/06/2015

Arrufat pressiona Procés Constituent perquè s'allunyi de l'aliança Podem-ICV i s'acosti a la CUP

L'esquerra independentista creu que fins que les entitats sobiranistes no responguin a la proposta de Mas "no hi ha marge per parlar del full de ruta"

Acn
2 min
El diputat de la CUP Quim Arrufat / ACN

BarcelonaEl diputat de la CUP Quim Arrufat ha pressionat aquest dimarts Procés Constituent perquè s'allunyi de l'aliança que estan impulsant Podem i ICV per al 27-S i s'acosti a la "confluència estratègica" que vol liderar la CUP. Així, Arrufat ha demanat al partit de Teresa Forcades que atengui els plantejaments que atribueix a Podem, i ha assegurat que, després de la visita de Pablo Iglesias a Catalunya la setmana passada, ha quedat clar que pretén la "submissió dels catalans a les lleis de l'estat espanyol". Arrufat ha considerat que, fins que les entitats sobiranistes no responguin a la proposta d'Artur Mas per fer una candidatura, "no hi ha marge per parlar del full de ruta" amb la CUP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La ruta de Pablo Iglesias per Catalunya i les seves declaracions parlant de "procés constituent" tant a l'Estat com a Catalunya després de les pròximes convocatòries electorals ha fet pensar a la CUP que la candidatura que Podem i ICV negocien conjuntament pot ser un factor que impedeixi que Catalunya actuï "autònomament" en aquest objectiu que es planteja.

És per això que, després que ICV i Podem hagin donat quasi per fet que Procés Constituent serà un dels partits que concorri amb ells al 27-S, Arrufat ha llançat aquest dimarts una opa per tal que la formació de Forcades s'acosti més a la CUP i abandoni l'aliança que Pablo Iglesias i Joan Herrera van escenificar divendres passat.

"Interpel·lem l'actor que sembla que no hi pinta res, Procés Constituent, que va néixer per aconseguir una majoria àmplia que proclami la independència i iniciar un procés constituent", ha dit Arrufat, tot instant aquesta formació a "participar de la proposta de la CUP de confluència estratègica i engegar un procés constituent a Catalunya de forma autònoma" després del 27-S. "Entenem que no té sentit, després del canvi social i polític que hem viscut, tornar el debat al mateix punt del principi del debat de l'Estatut i a la submissió de la voluntat dels catalans a les lleis de l'estat espanyol", ha dit, atribuint aquestes condicions a l'aliança d'ICV i Podem.

"Allò que defensa Procés Constituent és el que prepara la Crida Constituent-CUP per al 27-S. Podem és molt similar a un PSC II en termes de sobirania i els interpel·lem i convidem que vinguin amb els que volen un procés constituent català rupturista", ha dit, tot assegurant que han demanat una reunió amb la formació que lidera Forcades.

Després de conèixer l'existència d'un document annex a l'acord que Artur Mas i Oriol Junqueras van signar i que contradeia la proposta del líder de CDC a les entitats sobiranistes per crear una candidatura junts, Arrufat ha explicat que amb els darrers esdeveniments "el marc de treball que hi havia fins ara per al 27-S queda inhabilitat fins que no es resolgui aquesta qüestió". "Amb qui hem de signar el full de ruta? Qui l'ha de complir? ¿El que se proposa és una llista amb el president o quina és la proposta? No hi ha marc per parlar del full de ruta fins que no es resolgui", ha dit interpel·lant també l'ANC, Òmnium i l'AMI.

stats