Política 27/01/2015

Arrufat: “Cada cop tenim més por i més desesperació pel rumb del Govern i la poca consistència dels seus compromisos”

El diputat de la CUP lamenta les "baixes condicions que ha requerit ERC" per aprovar els pressupostos, que considera un "xec en blanc" perquè governi CiU

Laia Vicens / Núria Orriols
2 min
Els tres diputats de la CUP -David Fernàndez, Quim Arrufat i Isabel Vallet- van valorar ahir al Parlament l’avançament electoral.

BarcelonaEl diputat de la CUP Quim Arrufat ha criticat la reacció del Govern després que ERC hagi votat a favor de la compareixença de Mas a la comissió d'investigació del frau fiscal. “Roda de premsa rere roda de premsa d'Homs tenim més por i més desesperació pel rumb que agafa el Govern i per la poca consistència dels seus compromisos”, ha afirmat. Ho ha dit en relació amb les declaracions del conseller de la Presidència, Francesc Homs, en què ha afirmat que “la decisió d'ERC va en contra de fer les eleccions plebiscitàries”. “Si aquest és el nivell de compromisos, ens preocupa enormement la consistència d'un full de ruta”, ha explicat Arrufat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, Arrufat ha carregat contra l'acord pels pressupostos que han rubricat CiU i ERC, i ha assegurat que “dol i preocupa” perquè suposarà “un altre xec en blanc” al Govern. En aquest sentit, ha lamentat les “baixes condicions que ha requerit ERC” per aprovar els comptes, que s'han conformat amb una convocatòria electoral per donar llum verda als pressupostos, ha explicat.

La CUP ha criticat en concret que els pressupostos “no especifique mesures clares com la renda bàsica o la moratòria de desnonaments” ni tampoc la creació d'”estructures clau” per sortir de la crisi, com la banca pública. Ho ha resumit amb una frase: "Es más de lo mismo".

Un marc com el PNDD per debatre el full de ruta

Arrufat va anunciar fa una setmana que la CUP es despenjava de les negociacions del full de ruta per després del 27-S. “No han de ser negociacions entre tres partits”, ha afirmat. Per això, ha assegurat que “un marc més idoni i bastant millor” que el de les reunions CiU-ERC-CUP seria negociar aquest pla unitari en un “marc semblant” al Pacte Nacional pel Dret a Decidir, perquè agents sindicals, polítics i econòmics hi puguin participar.

Arrufat també ha aprofitat la roda de premsa per demanar que es reobri el cas 4-F, però la fiscalia ha refusat aquesta possibilitat.

stats