Política 20/09/2012

Artur Mas, després del no de Rajoy: "Hi ha pobles que se senten nació i això no ho canvia la Constitució ni una dictadura"

El president de la Generalitat recorda, com a resposta a les declaracions dels últims dies, que "ni la dictadura" va acabar amb el sentit nacional dels catalans

Joan Faus
1 min
Mas i Rajoy a les escales de la Moncloa / EFE

Madrid"Hi ha pobles que se senten nació, això no es canvia, són unes arrels, no es canvia amb pressions ni fent por, ni amb la Constitució, ni amb unes declaracions, per molt que tinguin el més alt rang, ni les dictadures ho han aconseguit." Així respon el president de la Generalitat a les declaracions dels darrers dies dels diversos actors espanyols, des del rei Joan Carles I fins a De Cospedal, passant per Mariano Rajoy i Soraya Sáenz de Santamaría i Alfredo Pérez Rubalcaba, sobre les reclamacions catalanes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Des de la delegació del Govern a Madrid, després de la reunió pel pacte fiscal amb Rajoy, que ha fracassat, ha advertit: "El fet de sentir-nos nació no ho van canviar ni les dictadures. No volen rellegir mai la Constitució en un terme més obert. Les Constitucions s'adapten, i si no s'adapten igualment tampoc anul·len la voluntat dels pobles. Si Catalunya vol emprendre un camí de futur no es pot posar la Constitució com una paret insalvable", ha assegurat.

Pel que fa a la carta de Joan Carles de Borbó, ha assegurat que no hi han dedicat "ni tres segons" en la trobada amb Rajoy. Tot i així, ha tornat a dir, com ja va fer el portaveu del Govern, Francesc Homs, que no se senten "al·ludits" pel text de la casa reial. Després, però, ha dit: "Diuen que no volen quimeres. I no és una quimera pretendre continuar igual sense tocar res?".

stats