Política 16/10/2017

Artur Mas diposita 2,2 M€ al Tribunal de Comptes i demana temps per entregar la resta de la fiança

L'expresident tenia fins al dia 20 d'octubre per pagar els 5,2 milions que el tribunal calcula que va costar a la Generalitat organitzar el 9-N

Ara
1 min
El Tribunal de Comptes obre un nou front als inhabilitats pel 9-N

BarcelonaNovetats en el cas del 9-N al Tribunal de Comptes. L'expresident de la Generalitat Artur Mas ha dipositat ja 2,2 milions d'euros de la fiança que li reclama el tribunal per la organització del procés participatiu, segons ha avançat 'El País' i han confirmat a l'ARA fonts pròximes a l'expresident. En un escrit de la seva defensa adreçat a l'organisme i en nom de tots els encausats, Mas ha demanat al tribunal que ampliï el termini fixat per abonar la resta dels 5,2 milions d'euros, que venç aquest divendres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'entrega d'aquest dipòsit no suposa que els encausats acceptin la infracció i en paguin una fiança, sinó que es tracta d'un dipòsit de garantia. El 25 de setembre, el Tribunal de Comptes va decidir que a Mas, a qui no s'assigna una quantitat individual específica, se li atribueix una responsabilitat solidària de totes les partides, de manera que si els altres afectats -Irene Rigau, Francesc Homs, Joana Ortega i cinc excàrrecs del Govern- no poden assumir la seva multa haurà de respondre per ells. En cas que no cobreixin la fiança, es procedirà a l'embargament del seu patrimoni personal.

Tot i que no s'ha concretat per ara l'origen dels diners dipositats per Mas, fonts de la defensa i de l'ANC expliquen a l'ARA que els 2,2 milions d'euros surten de la caixa de resistència que va posar en marxa l'Assemblea per fer front a les multes relacionades amb el Procés.

stats