Política 22/07/2014

Artur Mas i Mariano Rajoy es reuniran dimecres de la setmana que ve a la Moncloa

Fonts del govern espanyol asseguren que finalment han acordat la data per entrevistar-se

Agències
1 min

MardidEls presidents de Catalunya i d'Espanya, Artur Mas i Mariano Rajoy, es reuniran dimecres de la setmana que ve, el 30 de juliol, a les onze del matí al palau de la Moncloa per parlar del procés sobiranista a Catalunya, segons han informat fonts de l'executiu espanyol i de Presidència. Mas i Rajoy s'han posat d'acord finalment per la data de la reunió que tenien pendent des de la conversa telefònica que van tenir l'11 de juliol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas mateix reconeixia dilluns que tot apuntava que aquesta setmana no seria possible celebrar la cita perquè els dos tenien les agendes molt plenes, en el seu cas, amb el ple del Parlament i la reunió del Govern. Finalment, Mas viatjarà a Madrid la propera setmana i la trobada tindrà lloc abans que acabi el mes, tal com s'havia anunciat. Tant Rajoy com Mas s'han creuat declaracions en què deixaven clar que a la reunió de la Moncloa ratificarien les respectives posicions sobre la consulta, convocada per al 9 de novembre.

Els dos presidents no es reuneixen des del 29 d'agost, fa gairebé un any. No se sap si hi haurà cap guió previ per ordenar la conversa o de si, a més de la consulta, es parlarà de finançament, inversions i infraestructures. Amb tot, segons Mas no només parlaran del 9 de novembre. L'última vegada que Mas i Rajoy es van trobar cara a cara va ser arran de la coronació de Felip VI. L'11 de juliol Mas va demanar la reunió a través d'un correu electrònic i Rajoy va respondre amb una trucada telefònica.

stats