PLE DEL PARLAMENT
Política 19/01/2011

Artur Mas: "La responsabilitat de la situació financera actual de la Generalitat no és d'aquest Govern"

El president de la Generalitat ha defensat l'estructura del nou Govern i ha posat èmfasi en el caràcter presidencialista de l'executiu

Oriol March
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest matí al primer ple ordinari de la legislatura que el seu Govern "no és responsable" de la situació econòmica de les finances catalanes, tot i que no ha volgut defugir cap responsabilitat a l'hora d'aixecar l'economia del país. Ho ha dit en referència a l'anunci fet per Zapatero dilluns, en què no descartava intervenir les comunitats autònomes que es trobessin en una situació financera complicada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha rendit comptes amb el Parlament per explicar l'estructura del nou Govern de la Generalitat, i n'ha defensat el caire presidencialista amb què l'ha confegit perquè, segons ha assegurat, "Catalunya necessita un lideratge fort al llarg dels propers dos anys d'arrencada del nou executiu". Mas també ha afirmat que el Govern "ho té difícil per estabilitzar les finances públiques, de les quals depenen les polítiques de benestar i del teixit productiu", però al mateix temps s'ha mostrat confiat que, per més complicat que sigui, "aquest executiu se'n pot sortir".

El president de la Generalitat ha explicat la composició del nou Govern i ha defensat aferrissadament la reducció del 20% de conselleries i del 23% d'alts càrrecs, juntament amb la disminució de càrrecs eventuals, que ha passat de 210 a 130. També ha defensat que Duran presideixi les comissions mixtes Estat-Generalitat perquè va en la línia del "Govern dels millors" que Mas ja va anunciar en campanya.

stats