9-N
Política 09/11/2014

Mas: "Catalunya ha deixat molt clar que volem governar-nos a nosaltres mateixos"

El president de la Generalitat, en una compareixença al centre de dades, agraeix el paper dels voluntaris i dels ajuntaments en "l'èxit total" del 9-N i veu "intolerants" les reaccions de Madrid

Oriol March / Marc Colomer
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat en una compareixença al centre de dades, ha donat les gràcies als "clarament més de dos milions de persones" que han convertit el 9-N "en un èxit". "Hem tornat a demostrar que volem governar-nos a nosaltres mateixos. Hem fet un pas de gegant en la nostra legítima aspiració de voler decidir el nostre futur polític", ha defensat Mas al centre de premsa organitzat per la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder de CiU també ha aprofitat per carregar contra les primeres reaccions que han arribat des de Madrid, que ha qualificat com a "intolerants" i pròpies de qui té "miopia política". "Ja som prou adults per decidir, demanem respecte, ens el mereixem", ha apuntat Mas, que ha demanat "altura de mires" al govern espanyol.

Mas ha votat aquest matí passades les onze a l'Escola Pia del carrer Balmes de Barcelona. En una roda de premsa a la biblioteca del recinte, el president ha assenyalat que Catalunya es "mereix" un referèndum "legal" i "acordat" després de la demostració de participació d'aquest diumenge. També ha indicat que ell és el "responsable" davant la Fiscalia de l'obertura dels locals de participació.

El full de ruta, a partir de dimarts

El president de la Generalitat ha afirmat també que dimarts compareixerà després de la reunió del consell executiu del Govern per començar a detallar el que ell opina que hauria de ser el full de ruta a seguir a partir d'ara, un cop constatat l'"èxit total" del 9-N. El detall del camí que proposa a partir d'ara però, l'anirà desgranant al llarg de les pròximes setmanes, segons ha explicat ell mateix, després d'escoltar els altres actors del procés.

stats