SESSIÓ DE CONTROL
Política 15/02/2012

Artur Mas: "L'ajornament de la taxa turística fins al novembre el vaig decidir personalment"

Alicia Sánchez-Camacho li ha retret que, en un inici, l'objectiu del Govern fos aplicar el nou impost de forma immediata

S. González / O. March
1 min
Artur Mas conversa amb Oriol Pujol al Parlament. Darrere, Alícia Sánchez-Camacho / PERE TORDERA

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat avui que l’ajornament de l’aplicació de la taxa turística fins al novembre va ser una decisió seva. Tot i això, la presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, li ha retret que l’objectiu del Govern era aplicar la taxa de manera immediata i que ha estat gràcies a la pressió dels populars que s’ha retardat el pagament d’aquest impost.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A falta d’una fotografia amb Mas, Sánchez-Camacho ha demanat al president durant la sessió de control que reconegui el paper determinant del PP en l’aprovació dels pressupostos. Mas, hàbilment, ha destacat que la “responsabilitat” de qualsevol partit és premiada sempre pels ciutadans, però no ha entrat a elogiar, com buscava la líder popular, la mà estesa del PP.

Més àcid ha estat l’intercanvi amb el cap de l’oposició, Joaquim Nadal (PSC), que ha reclamat a Mas que reconegui que existeix un pacte estable amb el PP. “No ha de confondre els desitjos amb la realitat”, li ha respost el president de la Generalitat. Més tard, Jordi Turull, portaveu parlamentari de CiU, ha recomanat una “brúixola” als socialistes per “recuperar l’orientació”.

stats