CANVI DE CICLE
Política 14/09/2012

Mas als militants de CDC: "Prepareu-vos, perquè el que ve ara no és gens fàcil"

El president de la Generalitat respon al govern espanyol: "Ens surten amb la Constitució. I el poble? I la voluntat? I la veu? I la democràcia? Que no té cap importància?"

Oriol March
2 min
Artur Mas, en la inauguració de l'Escola d'Estiu de CDC, a Vilanova i la Geltrú / EFE

Vilanova i la GeltrúArtur Mas ha visitat aquest divendres a la tarda els militants de CDC, reunits a l'escola d'estiu del partit, i els ha llançat un missatge que es pot resumir així: "Prepareu-vos, perquè el que ve ara no és gens fàcil". Així ho ha manifestat el president de la Generalitat, que ha insistit, com fa tres dies que argumenta, que Catalunya "si vol ser necessita, si cal, un estat". Ha instat els afiliats de CDC a "no caure en provocacions" perquè, segons ell, el procés de la transició nacional que defensa "estarà ple de pells de plàtan".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Llançava aquest advertiment poques hores després que la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaria, hagués esgrimit la Constitució i les lleis per frenar qualsevol moviment de Catalunya cap a la independència. I com a resposta a Madrid, Mas ha preguntat. "Ens surten amb la Constitució, aquesta que ells ens han girat en contra amb la sentència de l'Estatut. Aquesta ens ha d'emparar? La Constitució i les lleis són importants, però i el poble? I la voluntat? I la veu? I la democràcia? I els vots? És que això no té cap importància?".

El president de la Generalitat ha volgut retre homenatge als militants de CDC (i també, per extensió, als de la federació CiU) per la "confiança cega" que se li va donar durant els anys d'oposició. "Tota la nostra travessa pel desert és una minúcia comparat amb el que ve ara: prepareu-vos", ha alliçonat Mas als militants. També ha tret pit del paper dels convergents a la manifestació: "Vam ser-ne actors principals", ha valorat el president de la Generalitat.

Mas ha sigut rebut amb un llarg aplaudiment en la seva arribada a l'escola d'estiu de CDC, que porta per títol "Sobirania i cohesió social". La rebuda l'ha fet Neus Lloveras, alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, i Ramona Barrufet, secretària executiva de formació dels nacionalistes. Els crits a favor de la independència han sigut protagonistes un cop el president ha acabat el seu discurs.

stats