Política 26/02/2012

Mas considera que la solidaritat de Catalunya amb la resta de l'Estat és "insuportable"

"Un avi català viu pitjor que un avi d'altres territoris amb la mateixa pensió", ha assegurat el president de la Generalitat en una entrevista al magazine de La Vanguardia

Acn
2 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat que la solidaritat catalana amb la resta de l'Estat s'ha tornat "insuportable". "Nosaltres tenim un 20% de pobresa i d'atur, no és que Andalusia tingui un 26% i nosaltres un 4% com Àustria. I tot a un cost de la vida superior. Un avi català viu pitjor que un avi d'altres territoris amb la mateixa pensió, i podem pagar menys per la Llei de la dependència", ha afirmat Mas en una entrevista al 'Magazine' de La Vanguardia. Igualment, el president de la Generalitat critica no tant les comunitats insolidàries sinó els governs "menfotistes". "Sembla que viuen al marge dels temps, temps d'austeritat i de decisions difícils", ha reflexionat Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Els governs no estem aquí per quedar bé, sinó per fer el bé. Si tots ens hem d'estrènyer el cinturó, ho han de fer més els que reben més aportacions", ha continuat el president català, que ha instat per tant les comunitats espanyoles amb un menor PIB per càpita a mostrar més clarament un agraïment pel fons que reben i "predicar amb l'exemple" en el terreny de l'austeritat. "El que rep s'ha de mostrar agraït de rebre. I no em refereixo només a Andalusia, perquè no és l'única comunitat subsidiada que ha augmentat el seu pressupost", ha manifestat Mas, que ha recordat que Catalunya, amb un dèficit fiscal de 15.000 MEUR, ha baixat un 10% el pressupost del 2011.

Els socialistes deixen "un camp de mines"

"Si això ho fem nosaltres, amb aquest dèficit fiscal, les comunitats que receptores haurien de predicar amb l'exemple, i d'això em queixo. No és un tema de justícia, sinó d'estètica i ètica", ha reblat el president de la Generalitat, que s'ha mostrat especialment dur amb els socialistes, assegurant que no han estat a l'alçada de les circumstàncies. "Per on han passat els socialistes han deixat un camp de mines. I ara, cada pas que donem, hi ha una d'aquestes mines que explota. Ho han deixat tot trinxat", ha constatat amb contundència Mas en l'entrevista al 'Magazine' de 'La Vanguardia'. De Zapatero, el president Mas només diu que no només l'ha mentit a ell sinó a tothom i, per tant, es fia més de Rajoy.

"Hi ha més serietat, encara que no significa amabilitat ni solucions, això està per veure. Crec que Rajoy no s'instal·larà en l'engany permanent", ha puntualitzat Mas, que ha deplorat també en l'entrevista la "mentalitat espanyola imperial". "El català està mal vist a Espanya perquè és incòmode i no s'acomoda amb l'assimilació", ha comentat el president de la Generalitat, que ha repetit una vegada més que la relació Catalunya-Espanya continua "molt deteriorada".

stats