PLE DEL PARLAMENT
Política 04/07/2012

Picabaralla Mas-Herrera per Eurovegas

El líder d'ICV li ha demanat al president de la Generalitat que el Parlament decideixi sobre aquesta inversió i aquest li ha contestat que si no ve el projecte de Sheldon Adelson "encara n'hi haurà que faran d'això un bany de llàgrimes"

S. González / O. March
1 min

Barcelona"Senyor Mas, li vull fer una proposta solemne: abans que Adelson decideixi, que decideixi aquest Parlament i que amb informació i debat es prengui la decisió i no l'externalitzi al magnat del joc". Aquesta ha estat la pregunta que ha fet el president del grup parlamentari d'ICV-EUiA, Joan Herrera, al president de la Generalitat, Artur Mas, durant la sessió de control al Parlament. I també ha estat el tret de sortida d'una picabaralla dialèctica entre els dos que ha suposat el moment més tens del dia a la cambra catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas li ha respòs que el Parlament "decidirà en allò que li toqui" i li ha retret que estan fent un "gran numeret" per un projecte "que encara no està concretat". "Lamento que un sobiranista no cregui que el Parlament ha de decidir abans d'Adelson. Hi ha d'haver debat i cal poder decidir. Jo no vull que el magnat del joc investigat per la justícia americana decideixi abans que el poble", li ha retret posteriorment Herrera.

La frase no li ha agradat al president. "Els inversors estrangers miren el marc normatiu del país i el seu projecte s'¡ajusta l'intenten promoure. El Parlament pot promoure debats, però no podem donar la imatge que qualsevol inversió estrangera passa la seva autorització inicial per aquesta cambra", ha valorat Mas. I de pas ha posat el retrovisor per retreure que "de transparència, a l'època del tripartit, zero. Vostès o no se n'assabentaven o bé ho sabien i callaven", ha conclòs Mas.

stats