28-N
Política 26/11/2010

Taules entre CiU i PSC en la batalla psicològica del Palau Sant Jordi

La federació nacionalista assegura que els socialistes volien utilitzar fotografies de simpatitzants per dissimular possibles espais buits. Els tres partits independentistes també empaten en nombre d'assistents

Roger Tugas
2 min
Els caps de llista de CiU, Duran i Leida, Pujol i Trias, a l'acte final dels nacionalistes, al Palau Sant Jordi.

BarcelonaEl duel psicològic entre CiU i PSC s'ha mantingut fins a l'últim moment. En saber que la federació nacionalista organitzava el seu acte final de campanya al Palau Sant Jordi, la formació de José Montilla va decidir esforçar-se per omplir el mateix espai i mantenir així la sensació que li neguen les enquestes que encara està en disposició de disputar-li la victòria a Artur Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per aconseguir-ho, el PSC va recórrer al mateix cartell que va servir per catapultar Carme Chacón a la victòria en les eleccions estatals de 2008 i, a més de l'actual ministra de defensa, el repartiment el van completar l'actual president i candidat a a reelecció, José Montilla, el president del govern espanyol, José Luis Rodróguez Zapatero, l'expresident estatal Felipe González i l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu. El repte va sortir bé i dijous 20.000 persones van omplir el Palau.

Un dia més tard, CiU va tornar a aconseguir-ho i, durant els preparatius de l'acte, va mostrar unes lones que van trobar amb imatges a mida real de simpatitzants socialistes que suposadament haurien servit per tapar forats la nit anterior, si no s'hagués omplert l'espai, un extrem que el PSC va negar. En tot cas, la federació nacionalista va vibrar amb els parlaments del seu president d'honor, Jordi Pujol, del seu secretari general, Josep Antoni Duran i Lleida, del seu secretari general adjunt i cap de llista a la ciutat de Barcelona, Xavier Trias, i dels seus caps de llista a les quatre demarcacions, Albert Batalla, Santi Vila, Josep Poblet i el propi Artur Mas, que va semblar que fos entronitzat abans dels propis comicis.

Per darrera dels principals partits, el dijous, el PP va aconseguir reunir prop de 3.000 persones amb la visita del seu president estatal, Mariano Rajoy, al Complex Esportiu Hospitalet Nord, on també va intervenir la seva candidata Alicia Sánchez-Camacho.

Els actes centrals dels partits independentistes van tenir una afluència de gent semblant. Esquerra va conglomerar unes 2.200 persones al simbòlic espai del Palau de la Música, el dia 20, per escoltar els seus líders i caps de llista. Per la seva banda, Solidaritat Catalana i Reagrupament, que es disputen el vot de l'independentista descontent amb els republicans, van aconseguir reunir unes 2.000 persones cadascú en els seus respectius actes. El de la formació de Joan Laporta va tenir lloc ahir al Palau de Congressos de Catalunya, mentre que el del partit de Joan Carretero es va realitzar dijous a l'Auditori de Barcelona.

Per darrera, en nombre d'assistents, se situa ICV-EUiA, que el dia 20 va aplegar un miler de persones als cinemes Urgell de Barcelona, on hi van intervenir els seus caps de llista de Barcelona, Joan Saura, i de les altres demarcacions, així com el president d'ICV, Joan Saura, i el coordinador d'EUiA, Jordi Miralles.

Finalment, el candidat de Ciutadans, Albert Rivera, va recórrer al suport d'intel·lectuals afins, però només va conglomerar unes 400 persones al teatre Villarroel, dissabte passat.

stats