ONZE DE SETEMBRE
Política 11/09/2013

Mas: "Si l'estat espanyol no ens escolta, tindrà un problema greu de relació amb Catalunya"

El president de la Generalitat assegura, després de l'acte institucional de la Diada, que intentarà el diàleg per a la consulta "fins al final"

O. March / R. Mateos
1 min
Artur Mas i Núria de Gispert, acompanyats del Govern en ple, a l'acte institucional de la Diada / PERE TORDERA

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest dimecres, Diada Nacional de Catalunya, que si l'estat espanyol segueix sense escoltar la voluntat de fer una consulta per decidir el futur polític del país "tindrà un problema greu de relació amb Catalunya". Mas ha insistit, en la línia del que està dient des de fa una setmana, que intentarà "fins al final" el diàleg amb Mariano Rajoy per tal d'arribar a un acord per organitzar el referèndum.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa a la Via Catalana cap a la Independència que aquest dimecres recorrerà 400 quilòmetres a través de 86 municipis, Mas ha tornat a desitjar que sigui un "èxit" i, en resposta a una corresponsal estrangera, ha tornat a incidir en els arguments que feia servir ahir dimarts en el missatge institucional de la Diada: "Hi ha una manera de fer catalana que es basa en la democràcia, l'esperit pacífic i les grans majories".

El president ha volgut advertir que "el món està mirant Catalunya amb lupa" i que, precisament, per això s'està "davant una oportunitat d'ensenyar les millors cartes del país". Aquest matí, Mas s'ha trobat amb un grup de corresponsals estrangers al Palau de la Generalitat.

El líder de CiU ha fet aquestes declaracions poc després que acabés l'acte institucional celebrat al Parc de la Ciutadella, que ha començat amb quaranta minuts de retard per culpa de la pluja. Mas rebrà d'aquí a poca estona una delegació de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) encapçalada per la seva presidenta, Carme Forcadell. La vicepresidenta Joana Ortega, que acompanyarà Mas a la reunió, serà l'encarregada de valorar la trobada davant els mitjans de comunicació.

stats