ONZE DE SETEMBRE
Política 11/09/2014

Mas insisteix que el Govern ho té "tot a punt" per poder celebrar la consulta del 9-N

El president manté que signarà el decret de convocatòria just després d'aprovar-se la llei de consultes al Parlament. La norma sortirà de la cambra catalana divendres vinent

Oriol March
1 min
Artur Mas fa una declaració institucional des del Born, avui Onze de Setembre / XAVIER BERTRAL

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha insistit aquest dijous que el Govern ho té "tot a punt" per poder celebrar la consulta del 9-N. "Els esforços estan posats en el 9-N, les energies també. S'estan fent totes les coses per votar d'aquesta manera, amb objectius de plena participació democràtica. D'aquí no ens mourem, perquè hem de concentrar tots els esforços a votar el 9-N. Ho tenim tot a punt", ha defensat Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder de CiU, que aquest matí ha assistit al concert de 300 violoncel·listes que han commemorat el 1714, ha reiterat que convocarà la consulta just després que el Parlament aprovi la llei de consultes catalana. Aquesta norma rebrà el vistiplau de la cambra divendres vinent en un ple extraordinari.

Mas ha insistit que la Diada no és "cap pols" a l'Estat, i ha demanat al govern espanyol que aparqui la seva actitud "immobilista". "Veiem un enrocament molt gran. Per resoldre les coses cal moure's. No es pot dir no a tot. Ara estem en el no a tot. No és la manera d'abordar una situació política d'envergadura. És un error intentar resoldre a través de l'arquitectura legal un problema polític", ha indicat.

El president es dirigeix en aquests moments cap al monument de Rafael Casanova i després es reunirà amb corresponsals estrangers a Palau.

stats