FINANCES PÚBLIQUES
Política 08/03/2012

Mas: "Tenim una administració de l'Estat que en temes clau de país actua com a morosa"

El president de la Generalitat, malgrat tot, considera que el govern de Mariano Rajoy fa "esforços importants" per liquidar el deute dels ajuntaments

Sara González
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha considerat aquest dijous al matí que l'administració de l'Estat, en temes clau del país, "actua com a morosa". Ho ha fet en la signatura del conveni entre el Govern i les quatre diputacions catalanes per desenvolupar el Pla Extraordinari d’Assistència Financera Local, que té com a intenció liquidar el deute de la Generalitat amb els ajuntaments. Mas es referia, amb aquestes paraules, als impagaments que Madrid manté amb Catalunya, com els 759 milions de la disposició addicional tercera de l'Estatut i el fonts de competititvitat (1.450 milions).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cap de Govern ha considerat que aquest 2012 serà clau per saber si l'Estat liquida els seus deutes amb els ajuntaments. Segons Mas, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, té bona predisposició a l'hora de resoldre aquest assumpte. El president català l'ha instat a prendre nota del conveni signat avui entre la Generalitat i les quatre diputacions.

Mas ha explicat que el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, està en permanent contacte amb les institucions espanyoles per solucionar els deutes.

stats