Política 15/01/2016

Mas tria Francesc Sànchez com a home fort de Convergència fins al congrés de refundació

Es tracta del coordinador de règim intern del partit. Coordina els afers judicials i l'ajudaran Francesc Homs i Lluís Corominas

Oriol March
1 min
Francesc Sànchez és un dels dirigents de CDC més pròxims a Oriol Pujol, ara enretirat de la secretaria general del partit.

BarcelonaArtur Mas ja ha pres la seva primera decisió com a encarregat de comandar la refundació de Convergència. L'expresident de la Generalitat ha triat Francesc Sànchez, coordinador de règim intern, per portar el dia a dia del partit fins al congrés que celebraran els nacionalistes a la primavera, segons ha avançat aquest divendres 'La Vanguardia' i ha confirmat l'ARA. L'acompanyaran en aquesta tasca Francesc Homs, cap de files de Democràcia i Llibertat a Madrid, i Lluís Corominas, vicepresident del Parlament. Tots dos formen part del comitè de direcció de CDC com a vicesecretaris d'estratègia i de coordinació institucional, respectivament. Està previst que en els propers dies Josep Rull plegui com a coordinador general després d'assumir la conselleria de Territori i Sostenibilitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sànchez és el principal lampista del partit i s'encarrega dels afers judicials. Ocupa el seu càrrec des del congrés que CDC va celebrar a Reus el 2012, i era un dels dirigents més propers a Oriol Pujol, que en aquell conclave va ser entronitzat com a secretari general. És la persona que el partit destina per acompanyar els seus membres afectats per presumptes casos de corrupció. Prové de la JNC, és advocat de formació i és membre del comitè de direcció.

Un dels assumptes que encara no s'han resolt és qui integrarà el comitè organitzador del congrés, un aspecte que els aspirants reconeguts –Germà Gordó i Jordi Turull– observen amb atenció.

stats