Política 21/03/2012

Mas creu que no hi haurà eleccions l'any que ve a Catalunya però no ho descarta del tot

El president de la Generalitat repassa el seu mandat en una entrevista a TVE en què insisteix que Catalunya "ha de fer els deures" perquè el conjunt del país "vagi endavant"

Ara
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha augurat aquest dimecres que l'any que ve no hi haurà eleccions a Catalunya, tot i que no s'ha atrevit a descartar-ho del tot. Des del Govern s'havia dibuixat aquesta possibilitat si fracassava la negociació sobre el pacte fiscal. "No ho sé, jo crec que no, però ja ho veurem. No es pot dir res a aquestes alçades, però en principi no. Depèn de com vagin els coses", ha argumentat Mas en una entrevista al programa 'Gent de paraula' de TVE, una entrevista de caire personal que ha acabat amb una pregunta política.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president de la Generalitat ha assegurat que ha hagut de prendre "decisions complicades i a contracor, sabent que a curt termini poden perjudicar determinats col·lectius". Malgrat això, i tal com ha anat insistint en moltes de les seves compareixences públiques, ha assegurat que està prenent aquestes decisions perquè "si es fan els deures, el país pot tirar endavant".

En aquest sentit, el president de la Generalitat ha volgut subratllar que la crisi actual "és també un moment d'oportunitats" perquè considera que la recessió econòmica permet fer coses "que abans no s'haurien pogut fer".

"Ser president compensa molt, perquè es pot tenir la sensació que el que s'està fent pot acabar ajudant molta gent", ha argumentat Mas, que també ha repassat la recent mort del seu pare. "A la vida hi ha moltes circumstàncies que et toquen molt de prop, però hi has de plantar cara i anar endavant", ha valorat el president de la Generalitat.

stats