NOU FINANÇAMENT
Política 23/05/2012

Mas avisa que no acceptarà una simple revisió a l'alça del model de finançament vigent

El president demana al PSC i el PP que escoltin "el batec de la societat", i Puigcercós li reclama que el consens no passi per "aigualir" el concert econòmic

Roger Tugas
2 min
El president de la Generalitat, Artur Mas

BarcelonaEl nou pacte fiscal ha de suposar un nou model de finançament, segons ha defensat Artur Mas aquest dimecres al matí al Parlament. "Si no, serà un acord una mica millor que l'anterior, però que no resoldrà els problemes", ha assegurat el president de la Generalitat en resposta als grups parlamentaris, que s'hi han referit en la majoria de les intervencions en començar el ple. En especial, ha fet una crida al PSC i el PP perquè s'hi sumin després d'escoltar "el batec de la societat catalana" cap a aquesta reivindicació. “No podem anar a una evolució del model dels últims anys”, ha defensat Mas al president parlamentari socialista, Joaquim Nadal, i ha afegit: “Si acceptem això, hi ha molt a parlar”, referint-se als recents acostaments entre el Govern i el PSC per sumar-los al consens.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per la seva banda, la presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha avisat que el seu partit està “disposat a un acord sincer”, però no a una adhesió al model de l'executiu. “Digui la veritat als catalans: que no només amb el pacte fiscal sortirem de la crisi”, ha reclamat a Mas, el qual ha respost que, efectivament, aquesta “no és l'única solució, sinó una de les grans solucions, amb majúscules”. Ha instat també els populars a “treballar discretament” per l'acord.

Finalment, el president parlamentari d'ERC, Joan Puigcercós, ha exigit a Mas que no busqui el consens “a base d'aigualir les conclusions de la comissió parlamentària”, ja que això significaria “tornar a estar sotmesos a les arbitrarietats espanyoles”. “El país avança millor quan hi ha grans majories socials i polítiques”, ha defensat Mas, que farà “tot el possible pel consens” d'acord amb un model que permeti “sortir del règim comú” i “pagar a l'Estat per les seves competències una quota de solidaritat”.

stats