RELLEU NACIONALISTA
Política 25/07/2014

Mas situa un nou equip per dirigir Convergència amb Josep Rull al capdavant

El president crea un comitè de direcció que presenta com a principal novetat Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat, com a nova portaveu de CDC

Oriol March
2 min
Artur Mas i Josep Rull, en la reunió extraordinària d'aquest divendres / MANOLO GARCÍA

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha triat Josep Rull per situar-lo al capdavant de la maquinària de Convergència. Així ho ha comunicat al secretariat permanent de la formació, reunit des de les 8.30 a la seu de la formació al carrer Còrsega de Barcelona, i a la direcció del partit, que s'ha citat una hora més tard. La decisió arriba després que al llarg de les dues últimes setmanes Mas hagi intensificat els contactes amb la cúpula del partit per traçar el relleu d'Oriol Pujol a la secretaria general del partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La creació d'un comitè de direcció és la principal novetat en l'estructura de Convergència. La dirigirà Josep Rull com a coordinador general. Lluís Corominas s'encarregarà de les eleccions municipals del 2015 i serà secretari general adjunt de CiU. Jordi Turull, president i portaveu del grup parlamentari de CiU, també en formarà part, al costat de Francesc Homs, Irene Rigau i Meritxell Borràs. Mercè Conesa serà la portaveu de la formació i Joaquim Colomines ocuparà la direcció de la fundació CatDem, fins ara en mans de Francesc Sànchez, també coordinador de règim intern de CDC. Sànchez serà al comitè de direcció com a representant legal del partit.

"L'objectiu és tenir el partit perfectament dinamitzat per als propers mesos. A partir de setembre, entrem en una nova fase a nivell de país i de política catalana molt densa i molt intensa on passaran moltes coses", ha considerat el president.

Mas ha comunicat la decisió als mitjans de comunicació en roda de premsa acompanyat per Josep Rull i per Lluís Corominas. És el segon contacte informatiu de caire intern que ofereix el president en una setmana. El primer va ser aquest dilluns al costat de Josep A. Duran i Lleida, Xavier Trias i Ramon Espadaler després de la reunió de Duran com a secretari general de CiU.

stats