POLÍTICA
Política 26/03/2012

Mas i De Guindos es reuneixen en vigílies dels pressupostos per al 2012

La reunió, a petició del ministre d'Economia, serà la primera trobada des que els dos càrrecs van assumir les seves respectives responsabilitats institucionals

Efe
2 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El president de la Generalitat, Artur Mas, es reunirà aquest dimarts amb el ministre d'Economia, Luis de Guindos, quan falten pocs dies perquè el govern espanyol presenti els pressupostos generals de l'Estat per al 2012. La reunió es farà al Palau de la Generalitat i serà la primera des que tots dos van assumir les seves respectives responsabilitats institucionals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un dels assumptes que amb tota probabilitat serà abordat és el projecte pressupostari que el govern espanyol presentarà el 30 de març, segons han explicat a Efe fonts de l'executiu català. En la trobada, sol·licitada per De Guindos segons les fonts consultades, Mas podrà aprofitar per exigir de nou al govern espanyol que inclogui en els seus comptes per a aquest any els 219 milions d'euros corresponents a la liquidació de 2009 de les inversions estatals en infraestructures previstes en l'Estatut.

La Generalitat també espera acordar amb l'executiu de Mariano Rajoy un calendari per fer efectiu el pagament a terminis dels 759 milions d'euros de la liquidació de 2008, que el govern de José Luis Rodríguez Zapatero va eludir abonar l'any passat. A més, el Govern està molt pendent de la nova previsió d'ingressos per a aquest any que reflectiran els pressupostos, ja que una caiguda d'aquests ingressos significaria un cop dur per a les finances de la mateixa Generalitat, que va elaborar els seus comptes d'acord amb unes previsions més optimistes proporcionades pel govern socialista el juliol de 2011.

La reunió arriba en un moment en què el ministeri d'Economia ha començat a treballar en el disseny dels anomenats 'hispabons', títols emesos pel Tresor en representació de les comunitats per repartir després els fons entre elles. El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, que s'ha queixat diverses vegades del sobrecost que paguen les autonomies respecte a l'Estat per obtenir finançament, es va mostrar fa uns dies "esperançat" per la possibilitat que el govern posi en marxa els 'hispabons', però encara no té detalls del mecanisme que s'usarà.

stats