CANVI DE CICLE
Política 20/09/2012

Dels trenta segons dedicats al rei al futur de Catalunya dins la Unió Europea: Mas en 10 frases

El president de la Generalitat ha fet una llarga roda de premsa a la delegació del Govern a Madrid després de la seva reunió amb Mariano Rajoy a la Moncloa

Oriol March
2 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, compareix a la delegació de la Generalitat a Madrid / AFP

BarcelonaL'expectació era màxima a la sala de premsa de la delegació del Govern a Madrid. A les 13.35 hi ha comparegut el president de la Generalitat, Artur Mas, per explicar que la reunió que ha mantingut amb Mariano Rajoy a la Moncloa "no ha anat bé". Aquestes han estat les seves frases més destacades.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. "Les constitucions s'adapten i si no s'adapten no anul·len la voluntat del poble". Sobre el fet que es brandi la Constitució "com una paret" per frenar les demandes catalanes.

2. "Tot el que hagi de dir en sentit de futur, ho diré en les properes setmanes, per respecte al Parlament". Les decisions es debatran al debat de política general de la setmana vinent.

3. "No hi hem dedicat ni 30 segons". Aquest és el temps que ha ocupat la carta del rei Joan Carles I a la reunió amb Rajoy.

4. "No parlem de ruptures. Parlem d'estructures d'estat, d'estat propi. Però no de ruptures totals. Quan ho expliquem, ho situem tot en el marc europeu. No ens hem tornat bojos". Sobre el gir cap a l'estat propi del Govern arran de la manifestació de la Diada.

5. "No podem donar l'esquena a una manifestació d'1,5 milions de persones". Sobre el pes de la marxa independentista en les seves decisions.

6. "Com que no hi ha marge per negociar, no podem anar picant el cap contra la paret". Sobre la impossibilitat de seguir amb la via del nou model de finançament.

7. "Sempre havíem cregut que podíem créixer davant la Constitució". La constatació del fracàs de la via autonomista.

8. "El Regne Unit està donant una lliçó amb majúscula del què és democràcia". Sobre l'actitud del govern britànic amb el referèndum d'autodeterminació d'Escòcia.

9. "Rajoy no m'ha preguntat què farem a partir d'ara". Sobre la inquietud del president espanyol en relació al camí que prendrà Catalunya.

10. "Catalunya no es pot quedar sense projecte, tot i el 'no' de Rajoy". Les decisions es prendran les propers setmanes.

stats