CANVI DE CICLE
Política 21/09/2012

Rajoy assegura que Mas no li va parlar "ni d'independència ni d'estat propi"

El president català ja va assegurar ahir en roda de premsa que aquests dos assumptes no van ser tractats a la cita que van mantenir aquest dijous a la Moncloa

Efe
2 min
Mariano Rajoy i Mario Monti a la trobada a Roma / REUTERS

RomaEl president del govern epsanyol, Mariano Rajoy, ha dit avui divendres a Roma que en la seva trobada amb el president de la Generalitat, Artur Mas, a la Moncloa, el polític català no li va parlar "ni d'independència ni d'estat propi", sinó de "pacte fiscal", tal com ja va assegurar Mas en roda de premsa aquest dijous. Mariano Rajoy ha fet aquests comentaris en una conversa informal amb periodistes espanyols després de la seva intervenció al congrés de la Internacional Demòcrata de Centre celebrat avui a la capital italiana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president espanyol ha explicat que havia transmès a Mas que "no estava d'acord amb el pacte fiscal, i que, encara que hi estigués, s'hauria de plantejar a les Corts Generals". Rajoy ha afirmat que Mas tampoc li va parlar de la possibilitat de convocar eleccions anticipades a Catalunya. Ha subratllat que "per arreglar el problema de les administracions públiques és necessari tenir ingressos, i per tenir ingressos cal tenir gent que treballa. Hem, doncs, de centrar-nos en l'ocupació, però el pitjor és la inestabilitat política", ha afegit.

Rajoy ha comentat que, en canvi, Mas sí que va abordar durant la seva trobada d'ahir a Madrid la qüestió del fons de liquiditat. "Vaig dir (a Mas) que la voluntat és fer-ho i que es farà; nosaltres ja els hem donat ajudes per 5.000 milions (d'euros), el que demanarem és que s'utilitzin per pagar venciments i proveïdors perquè si no, es torna a la situació d'abans", sosté el dirigent popular.

El president del govern ha explicat també que durant la trobada d'ahir dijous a la Moncloa va assegurar al president de la Generalitat que està "disposat a parlar" i li va oferir "diàleg". Amb tot, Rajoy ha fet entendre el seu malestar per les crítiques rebudes davant la seva negativa al pacte fiscal.

"El gran debat és com de solidari és un i quant n'és un altre. Quan hi va haver el rescat de Grècia, els primers països a ajudar-la van ser Alemanya, Itàlia, França i Espanya", ha remarcat. El president del govern espanyol també ha recalcat que "la solidaritat comença amb la pròpia família. Un el que no és, és solidari amb el milionari. Insistiré que se n'ha de parlar". En ser preguntat sobre si està preocupat, Rajoy ha respost: "No sé si estic preocupat".

stats