Política 08/07/2012

Mas demana a Rajoy que diferenciï entre autonomies i faci els seus propis deures

"El govern espanyol ha fet menys del que havia de fer", assegura el president de la Generalitat

Efe
1 min
Artur Mas a l'acte de 'Mulla't per l'esclerosi múltiple

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat avui al president del Govern, Mariano Rajoy, que quan demana més esforços a les autonomies, diferenciï entre unes i altres, i faci, a més, els seus propis deures en matèria d'ajustos, "ja que ha fet menys del que havia de fer" en aquest sentit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Els deures s'han de fer a tots els nivells i no es pot carregar contra les autonomies com si fossin un tot únic, cal diferenciar entre unes i altres, perquè no totes parteixen de la mateixa herència rebuda ni totes estan fent exactament el mateix", ha dit avui Mas en un acte solidari a Barcelona per l'esclerosi múltiple.

Les declaracions del president català arriben l'endemà que Rajoy hagi demanat més esforços en matèria d'ajustos a les autonomies per complir amb els objectius de dèficit i donar credibilitat amb vista a Europa i als mercats financers.

Mas és partidari de continuar amb els ajustos, però demana al Govern que faci la seva part: "El Govern central ha de contribuir a fer els seus propis deures bastant més que no ho ha fet fins ara. Ho ha carregat tot sobre l'esquena de les autonomies, i ha fet menys del que havia de fer", ha dit.

Per això, Mas ha fet una crida, una vegada més, a Rajoy perquè apliqui ajustos com la reducció salarial als funcionaris, cosa que la Generalitat ja ha fet: "Té marge per fer més que no ha fet fins ara", ha conclòs el president català.

stats