Política 18/12/2014

Mas: "Des de la política serem capaços d'estar a l'altura de les circumstàncies històriques"

El president de la Generalitat, en un acte a Palau, demana "altura de mires" i "sentit de país" en plena negociació per les eleccions plebiscitàries amb Junqueras

Oriol March
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest vespre en un acte a Palau que cal "fer pedagogia a Europa i al món" sobre Catalunya perquè "som una nació oberta" i no "una província tancada". "Aquest 2014 Catalunya ha fet una aportació al món que és molt transversal, que és donar una lliçó de democràcia, de compromís i de civisme. I això crec que ens ho hem de recordar per guanyar confiança de cara als passos endavant que hem de fer", ha apuntat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Estic convençut que sabrem trobar el camí per fer passos endavant", ha refermat el president. "Serem capaços, des de la política, d'estar a l'altura de les circumstàncies històriques", ha apuntat Mas, que ha demanat "altura de mires" i "sentit de país" en plena negociació sobre les eleccions plebiscitàries amb el president d'ERC, Oriol Junqueras.

Abans del líder de CiU, el torn ha estat per a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, que ha assenyalat que "s'està tirant endavant el dret a decidir de forma modèlica i cívica". "Som el país de les Corts Catalanes, que es van reunir 74 vegades per renovar les seves regles de convivència. Venim d'una tradició jurídica molt antiga que ens posa el llistó molt alt", ha apuntat De Gispert.

Tots dos han participat, juntament amb representants polítics i de la societat civil, en l'acte de presentació del llibre 'Aportacions catalanes universals', celebrat al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat. L'edició del text ha anat a càrrec de la Fundació Occitano Catalana.

stats