POLÍTICA
Política 29/12/2011

Mas demana a Navarro que se sumi a la reivindicació del pacte fiscal

A més dels pressupostos, el president demana al PSC que doni suport a la llei de consultes i l'insta a elaborar plegats una llei electoral

Sara González
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat al PSC que es sumi a la reivindicació del pacte fiscal, la qüestió que considera més cabdal per al país. En la reunió de 90 minuts en la qual el nou líder del PSC, Pere Navarro, ha ofert un acord de governabilitat a CiU, el president ha posat sobre la taula cinc pactes més un –el pacte fiscal– i li ha demanat suport per aprovar la llei de consultes i forjar una llei electoral.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha explicat que Mas ha insistit en la necessitat de sortir de la Lofca i que Catalunya disposi d'una agència tributària que recapti tots els impostos. També ha demanat al PSC que estengui la mà per aprovar la llei de governs locals, la reforma de la llei de mitjans audiovisuals i per forjar un acord nacional de Cultura.

El president també ha posat sobre la taula la necessitat de dialogar i aprofundir la negociació pels pressupostos del 2012, tot i que Homs ha subratllat que la reunió ha tingut per objectiu buscar acords més enllà.

Tot i que Pere Navarro ha afirmat en sortir de la reunió que el seu partit no veu amb bons ulls la geometria variable, Homs ha insistit que la geometria variable és conseqüència del vot dels catalans a les darreres eleccions al Parlament.

"Ha estat una reunió de treball prou llarga, cordial i constructiva", ha resumit el portaveu.

stats