Política 16/07/2012

Mas assegura que Catalunya ha estat avisada d'intervenció

El president de la Generalitat afirma a 'El món a RAC1' que la intervenció seria una "línia vermella" per convocar eleccions anticipades

Ara
2 min
Artur Mas durant la seva intervenció al Parlament / ACN

BarcelonaEls homes de negre de l’Estat ja han llançat algun avis a Catalunya.“Podem ser intervinguts igual que pot ser intervinguda Espanya”, ha dit el president de la Generalitat, Artur Mas, qui ha admès a 'El món a RAC1' que hi ha hagut algun avís d’intervenció per part de l’estat espanyol al departament d’Economia. Mas ha advertit que aquesta seria una línia vermella per convocar eleccions anticipades.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts d'Hisenda eviten confirmar a l'ARA quines comunitats han sigut avisades d'intervenció, però asseguren que representants de les comunitats que han rebut l'alerta es reuniran amb Hisenda aquesta mateixa setmana, una a una, per decidir quines mesures es prenen per ajustar-se a l'objectiu de dèficit.

El president ha advertit que si l’Estat intervé Catalunya, s’estarà castigant a la comunitat que “més esforços està fent per reduir el dèficit”, una actitud que no es podria “entendre”, sobretot perquè l’estat “encara deu diners” a la Generalitat, com els corresponents al fons de competitivitat i a la disposició addicional tercera.

El Govern vol evitar que hi hagi una quarta onada de retallades. De fet, Mas ha argumentat que si no hagués dut a terme els ajustos que ha fet fins ara, Catalunya estaria ja “liquidada” i ha justificat que si és la comunitat més endeutada en valors absoluts és perquè mai ha tingut resolt el seu “dèficit financer” i s’ha hagut d’endeutar per no quedar-se sense capacitat per prestar serveis als ciutadans.

El president ha assegurat que el “túnel” de la crisi és “fosc però no general” i ha assegurat que Catalunya “se’n sortirà”. Malgrat considerar que l’increment de l’IVA arriba tard, ha assegurat que hi ha algunes mesures del govern de Mariano Rajoy que van “en la bona direcció”, com la de posar un fons de préstecs al servei de les autonomies i abaixar les cotitzacions socials.

stats