NOU GOVERN
Política 04/01/2011

Artur Mas anuncia que ha reduït un 23% els alts càrrecs del Govern i alerta que el dèficit de la Generalitat s'ha disparat

El president compareix de manera excepcional després de la primera reunió operativa del consell executiu. Assegura que en el nomenament dels nous càrrecs s'ha aplicat el que havia promès

Sara González
2 min

BarcelonaUna reducció del 23% dels alts càrrecs i d'un 25% de les conselleries. Aquesta és la primera materialització de l'esforç "d'aprimament" de l'estructura política de l'administració catalana promesa per Artur Mas. És així com ho ha presentat el president de la Generalitat, que ha comparegut personalment, de manera excepcional, en la roda de premsa posterior al consell executiu del seu Govern. El president també ha alertat que el dèficit de la Generalitat de l'any 2010 "serà excessivament elevat", ja que supera "dues o tres vegades" els 2.600 milions d'euros que es van fixar al novembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Hi havia una part de l'aparell polític que era prescindible i per això l'hem escapçat", ha sentenciat el president. La retallada suposa passar de 177 alts càrrecs a 136 i un estalvi de, com a mínim, 3 milions d'euros l'any, segons el president. Mas també ha anunciat que en una tercera i quarta fase es farà també una reducció del personal eventual (càrrecs de confiança i assessories) i en l'organització de cada direcció general.

Tot i reiterar que la situació financera de la Generalitat és "delicada", s'ha mostrat confiat que es podran "estabilitzar les finances de la Generalitat" en dos anys. Mas ha subratllat que en l'àmbit de Sanitat és on hi ha "un patiment més gran" des del punt de vista de la despesa i, tot i que no ha anunciat mesures concretes, ha afirmat que "s'haurà de corregir". Tot i això, ha subratllat que el Govern procurarà que "l'ajustament significatiu" que s'haurà de fer als pressupostos del 2011 "perjudiquin el menys possible" als ciutadans.

Sobre les xifres de l'evolució de l'atur, Mas ha assegurat que les xifres del 2010 il·lustren que "les coses han empitjorat una mica" i, per tant, "s'ha parat el cop dur", tot i que l'atur segueix "sent molt alt" i per aquest motiu és la primera preocupació del seu Govern. També ha puntualitzat que la reducció de l'atur registrat a Catalunya a finals d'any és "raonablement positiva". "Ens hem de preocupar de posar les bases perquè hi hagi una inflexió a la baixa", ha insistit.

stats